Birçok Eyalet Meta'ya Gençlerin Akıl Sağlığı Krizi Nedeniyle Dava Açtı!

Meta yine davalık oldu. Birçok eyalet Meta'yı genç kullanıcıların güvenliğini ihlal etmekle suçladı. Peki Meta bu iddialara ne yanıt verdi? İşte tüm detaylar!

Düzinelerce eyalet, Meta şirketini genç kullanıcılarının güvenliğini ihmal etmekle suçlayarak dava açtı. Kaliforniya federal mahkemesindeki dava, Meta'nın Facebook ve Instagram gibi ürünlerinin, çocuklara ve gençlere zarar verebileceği konusundaki iddialara odaklanıyor.

Şikayette, Meta'nın gençlerin ruh sağlığına zarar verdiği ve platformun, gençlerin çevrimiçi sürelerini maksimize etmeyi hedeflediği iddia ediliyor.

Meta İtiraz Etti!

Şikayette, Meta'nın, genç kullanıcıların zararlı davranışları teşvik eden özellikleri ve teşvikleri bilerek sunduğu, örneğin gönderilerde "Beğenilere" izin verilmesi ve zararlı içeriklerin kaldırılmaması gibi ibareler bulunuyor.

Meta ise bu iddialara itiraz ederek, gençlere destek sağlamak için çeşitli araçlar sunduklarını ve başsavcıların işbirliği yerine dava yolunu seçmelerinden hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

Meta, geçtiğimiz yıllarda gençlerin güvenliği konusunda eleştirilere maruz kalmış ve bu konudaki endişeler, Facebook'ta çalışan Frances Haugen'in sızdırdığı bilgilerle daha da artmıştı. Bu yeni dava, Meta'nın genç kullanıcıları etkilemek ve platformlarını kullanarak onları tuzağa düşürmek için güçlü teknolojileri kullanmakla suçlanıyor.

Senatörler, bu tür platformların gençlik ruh sağlığı krizinde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak çocukları çevrimiçi ortamda zararlı içeriklerden korumayı amaçlayan bir yasa tasarısı sundular.

Meta Evrenindeki Marka ve Platformların En İyi Örnekleri
TEKNOLOJİ

Meta Evrenindeki Marka ve Platformların En İyi Örnekleri

Markalar, etkinlikler ve platformların keşfedileceği en yeni alan Meta’dır. Peki, Meta evreninde marka ve platformların en iyi örnekleri nedir? İşte detaylar!

Sizin bu iddialar hakkındaki görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.