MediaTek'in Dimensity 9300 İşlemcisinden Yeni Detaylar: Apple'ın A17 İşlemcisine Yeni Rakip!

MediaTek, Apple'ın A17 işlemcisine rakip olarak Dimensity 9300 işlemcisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. İşte detaylar!

Barış Bulut -

MediaTek, benzersiz mimarisiyle dikkat çeken Dimensity 9300 işlemcisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Digital Chat Station'a göre işlemcinin Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Digital Chat Station ayrıca işlemcinin Immortalis G720 GPU ile birlikte 4 Cortex-X4 ve 4 Cortex-A720 çekirdekten oluşan 8 çekirdekli bir CPU tasarımına sahip olacağını ortaya koyuyor. Daha küçük çekirdeklerden uzaklaşmanın performansı artırması ve güç tüketimini azaltması bekleniyor.

Dimensity 9300'ün Cortex-X4 çekirdeklerinin %15 performans artışı ve güç tüketiminde %40 azalma sağlayacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Cortex-A720 çekirdeklerinin enerji verimliliğinde %20'lik bir artış sağlaması bekleniyor.

Dimensity 9300 İşlemci İlk Olarak vivo ile Gelebilir

TSMC'nin N4P süreci kullanılarak üretilen Dimensity 9300, güç tüketimini %50'nin üzerinde azaltarak Apple'ın A17 işlemcisinden daha iyi performans göstermeyi hedefliyor. Saf 64-bit işlemeye geçiş, muhtemelen daha akıcı akıllı telefon performansı ve daha az güç kullanımı ile sonuçlanacak.

SK Hynix'in LPDDR5T mobil DRAM'i Dimensity 9300 işlemcisinde önceki nesle göre %13 artışla 9.6Gbps hıza ulaşarak yeteneklerini kanıtladı. Bu gelişme vivo'nun X100 serisinde ilk kez görücüye çıkabilir ve Android performansını potansiyel olarak artırabilir.

teknoloji

Intel İşlemcilerinde Dev Açık: Şifreler Sızdırıldı, Performanslar Dip Gördü!

Peki siz MediaTek'in işlemci sektöründeki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR