Martı Kurucusundan Erişim Engeli Hakkında Açıklama! (Video)

"Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" uygulaması ve internet sitesine erişim engeli getirilmişti. Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem konuya dair açıklamada bulundu.

İstanbul Otomobilciler Odası, araç paylaşım uygulaması olan "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet"e açılan dava sonucuna göre her iki uygulamaya da erişim engeli kararı verilmişti. Alınan kararın ardından Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem'den açıklama geldi. Açıklamaya ilişkin detaylar haberimizde.

Martı Kurucusu, Erişim Engeline Dair Açıklama Yaptı

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, Martı Tag ve Martı Motosiklet uygulamalarına gelen erişim engelli ile ilgili açıklamada bulundu. Öktem, "Dün New York Borsası’nda Türk bayraklarıyla karşılandık, bugün Çağlayan Adliyesi'nde taksi baronlarıyla savaşıyoruz. Kimse İstanbul’a bu kadar zulüm edemez" sözlerine yer vererek sosyal medya hesabında video paylaştı.

Alınan karara itiraz edeceklerini belirten Öktem, "Biz haklı olduğumuzu biliyoruz ve Türk adaletine %100 güveniyoruz. MartıTag, karayolları trafik kanunun 87. maddesindeki 'Hatır Taşımacılığını' yapıyor. %100 yasal. Biz TAG'dan bugüne kadar ne bir kuruş ücret aldık, almıyoruz. Ne bir gelir sağladık, sağlamıyoruz" dedi.

İstanbul trafine çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Öktem'in açıklamasının tamamına aşağıda yer alan videodan ulaşabilirsiniz.

Martı Uygulamalarına Erişim Engeli Gelmişti

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, uzun süredir scooter kiralama hizmeti veren Martı'ya karşı 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nden dava açmıştı. Firmanın scooter haricindeki araba ve motosikletler için özel olarak geliştirdiği iki uygulama, korsan taksi taşımacılığı ile eş değer bulundu. 

Bu doğrultuda da mahkeme "Martı TAG" ve "Martı Motosiklet" adlı iki uygulamanın erişime engenllenmesi kararını verdi. Uygulamanın yanı sıra internet sitelerine de erişim sağlanamıyor. Karara itiraz için de 1 haftalık süre verildi.

En İyi Elektrikli Scooter Modelleri ve Fiyatları - 2024
TEKNOLOJİ

En İyi Elektrikli Scooter Modelleri ve Fiyatları - 2024

Kullanımı her geçen gün artan elektrikli scooterlar ile ulaşımınızı kolaylaştırabilirsiniz. İşte ulaşımda avantaj sağlayan en iyi elektrikli scooter modelleri!