Made in Turkey İfadesi Kullanılmayacak: Resmi Gazete'de Yayımlandı

Made in Turkey ibaresi kullanımdan kalkıyor. Cumhurbaşkanı'nın kararıyla birlikte "Made in Turkey" değiştirilecek.

Türkiye'nin ihraç ettiği ürünlerde ve ayrıca devlet yazışmalarında da tercih edilen Made in Turkey ibaresinin değiştirilmesine karar verildi.

Türkiye tarafından üretilen ve yurtdışı pazarlarına gönderilen ürünlere ilişkin yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre artık "Made in Turkey" ifadesi kullanılmayacak.

Made in Turkey ibaresi kullanımdan kalkıyor

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Genelge'ye göre Türkiye'nin ihraç ürünlerinde artık "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılacak.

Sadece ihraç edilen ürünlerde değil aynı zamanda devletler ve uluslararası kuruluşlarla olan her türlü faaliyet ve yazışmada da aynı ifadenin kullanılması yasaklandı. Yazışmalardaki "Turkey", "Turkei", "Turquie" gibi ifadeler yerini "Türkiye" açıklamasına bırakacak.

Yeni kararla ilgili bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ibaresi, Türk milletinin kültür, medeniyet ve değerlerini en iyi şekilde temsil ve ifade etmektedir. Bu kapsamda, ihraç ürünlerimizde "Made in Turkey" yerine "Made in Türkiye" ibaresi kullanılmaya başlanarak ülkemizin uluslararası ticarette gururu olan ürünlerimiz 'Türkiye' ibaresi ile tanıtılmış ve tüm dünya ile buluşturulmuştur. Bundan sonra da her alanda devletimiz ve milletimizin binlerce yıllık birikiminin 'Türkiye' markası altında temsili hedeflenmektedir.

Bu çerçevede, 'Türkiye' markasını güçlendirme çalışmaları kapsamında, başta diğer devletler ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla resmi ilişkilerde olmak üzere, her türlü faaliyet ve yazışmalarda 'Turkey', 'Turkei', 'Turquie' vb. ibareler yerine 'Türkiye' ibaresinin kullanımı konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir."

Dijital Türk Lirası 2022 Yılında Kullanıma Sunulacak
TEKNOLOJİ

Dijital Türk Lirası 2022 Yılında Kullanıma Sunulacak

Blokzincir tabanlı dijital Türk lirası, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda 2022 yılında uygulamaya konulacak.

İki yerli ürüne AB tescili verildi

Bayramiç Beyazı ve Taşköprü Sarımsağı AB tescili almaya hak kazandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yaptığı paylaşımlar doğrultusunda Türkiye'nin 7 farklı ürünü AB'nin korumalı coğrafi işaretine sahip.

Avrupa Birliği, 16 Nisan'da Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonu ilinin Taşköprü Sarımsağına korumalı coğrafi işaret (PGI) tescili verdi. İl sakinleri, tescilin verilmesi için üç aylık bekleme süresinin tamamlanmasını kutladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hareketi Twitter üzerinden memnuniyetle karşılayarak, "Taşköprü'nün dünyaca ünlü "Beyaz Altın'ı" Taşköprü Sarımsağı, Avrupa Birliğinden coğrafi işaret tescili aldı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, tescilin üreticilere ve ilçeye faydalı olmasını umduğunu söyledi.