LinkedIn, Sahte Hesaplara ve Dezenformasyona Karşı "Ücretsiz" Doğrulama
Yapay zekanın her geçen gün daha tehlikeli bir hal almasından ötürü LinkedIn, önlem amacıyla kullanıcılarını ücretsiz doğruluyor.
Sosyal medya platformları, özellikle OpenAI’ın ChatGPT’sinin çıkışından sonra, sahte hesaplar ve içeriklerle dolmaya başladı. Ek olarak "Deepfake" teknolojisinin de gelişmesiyle sosyal medya adeta bir "kurtlar sofrası" haline geldi. Fotoğraflar, videolar ve hatta profesyonel geçmişler artık bir yapay zeka algoritmasıyla kolayca manipüle edilebiliyor ve artık yapay olanı gerçeğinden ayırt etmek zorlaşıyor.
Buna karşılık LinkedIn, yapay zekanın giderek daha fazla sahte içerik üretmesine karşı mücadele etmek için 55 milyondan fazla kullanıcıyı ücretsiz olarak doğruladığını açıkladı.
Meta ve Twitter Bu Hizmeti Ücretli Veriyor
LinkedIn'in Güvenlik ve Güven Başkan Yardımcısı Oscar Rodriguez, ekstra bir algoritma olmadan sahte içeriklerin tespit edilmesinin oldukça zorlaştığını belirterek bu hizmeti hayata geçirdiklerini vurguladı.
Rakipleri X (eski Twitter) ve Meta'dan farklı olan yanı ise ücretsiz olması. Bildiğiniz üzere diğer iki platformda ücretli abonelik seçenekleri var.
LinkedIn ise çalışanları kurumsal e-postalarıyla veya devlet onaylı kimlikler üzerinden doğruluyor.
Doğrulanan Profillerin Avantajları
Yalnızca sahte bilginin yayılmasını engellemekle kalmayan doğrulama uygulaması, hesapların daha fazla etkileşim ve profil görüntülenmesi almasında da aktif olarak rol oynuyor. Doğrulanan kullanıcılarda gözlenen istatistikler şu şekilde:
- %60 daha fazla profil görüntülemesi
- %30 daha fazla bağlantı isteği
- %50 daha fazla etkileşim
Rodriguez, bu sistem için büyük bir yatırım yaptıklarını söyledi. Ancak buna rağmen sistem ücretsiz olacak ve 2025 yılına kadar 100 milyon kişinin doğrulanması hedefine ulaşılacak.