Lenovo, Arkadaş Canlısı Yeni Yapay Zeka Destekli Akıllı Asistanı AI Buddy'yi Tanıttı: İnsanlar Gibi Duygusal Bağ Kurabiliyor

Lenovo, tıpkı bir insan gibi duygusal bağ kurabilmesi ile dikkat çeken AI Buddy isimli yeni yapay zeka destekli akıllı asistanını tanıttı.

Yapay zeka teknolojilerini benimseyen şirketlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Bunlardan sonuncusu ise pek çoğumuzun laptop modelleriyle tanıdığı ancak pek çok farklı pazarda rekabet eden Lenovo oldu. Bir süredir yapay zeka teknolojilerinde sessizliğini koruyan şirket, yeni akıllı asistanı AI Buddy'ı tanıttı. Adeta bilim kurgu filmlerinden çıkma bir teknoloji olan Lenovo AI Buddy, insanlarla duygusal bağ kurabilme gibi özellikleriyle dikkat çekti. İşte detaylar!

Lenovo AI Buddy, Sevimli Tasarımı ve Arkadaş Canlısı Temasıyla Diğer Akıllı Asistanlarla Olan Farkını Ortaya Koyuyor!

Lenovo, kısa bir süre önce düzenlediği 2024 Lenovo İnovasyon Teknolojileri Konferansı'nda yeni ürünlerini tanıttı. Gecenin yıldıız ise yapay zeka destekli ev asistanı "Lenovo AI Buddy" oldu. İlk bakışta bir mini bilgisayara benzeyen AI Buddy, açılabilen bir ekrana sahip. Ekranda ise bizi karşılayan bir surat karşımıza çıkıyor.

Bünyesinde USB-A ve USB-C portları ve kulaklık girişi bulunduran yeni cihaz, kullanıcılara daha fazla bağlantı seçeneği sunarak diğer akıllı ev cihazlarıyla daha uyumlu bir kullanımı mümkün kılıyor.

Yeni asistan ayrıca, kullanıcının konumuna göre dönen ekranı üzerinden hava durumu, zaman, müzik önerileri ve kişisel fotoğraflar gibi önemli verileri de sürekli olarak görüntüleyebiliyor. Lenovo'nun açıklamalarına göre kullanıcıları ile dost canlısı ve arkadaşça bir iletişim sağlayacak şekilde tasarlanan AI Buddy, Meta’nın AI Now teknolojisi ile geliştirildi. Bu sayede cihaz, kullanıcılar ile olan iletişimini o anki duygu durumuna göre özelleştirebiliyor.

Bu da yeni asistanın insanlarla daha samimi ve cana yakın bir ilişki kurmasını sağlıyor. Şirket ek olarak yeni ürününde veri güvenliği konusunun üzerinde durduklarını ve kullanıcı verilenin gizli tutuluğunu bildirdi.

Lenovo Tab P12 Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Lenovo Tab P12 Özellikleri ve Fiyatı

Büyük ekranıyla kullanıcılarına rahat bir kullanım deneyimi sunan Lenovo Tab P12 özellikleri nedir? İşte Lenovo Tab P12'e dair tüm merak edilenlerin cevabı!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz yeni AI Buddy'yi sevimli buldunuz mu? Yorumlarda buluşalım...