11 Yıldır Felçliydi: Ünlü Sporcu Robotik Yürüme Cihazıyla Paris Olimpiyat Meşalesini Taşıdı!

Belden aşağısı felçli paralimpik tenisçi Kevin Piette, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bir robotik yürüme cihazıyla olimpiyat meşalesini taşıdı!

26 Temmuz'daki açılış töreniyle başlaması beklenen Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için nefesler tutuldu. 15 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak bu devasa organizasyon, doğal olarak eğlenceli ve aynı zamanda iç ısıtan gelişmelere de sahne olabiliyor.

Son olarak, 11 yıldır belden aşağısı felç olan Fransız paralimpik tenisçi Kevin Piette, robotik yürüme cihazı sayesinde olimpiyat meşalesini taşıdı.

Ünlü Fransız Paralimpik Tenisçi Kevin Piette, Robotik Yürüme Cihazıyla Olimpiyat Meşalesini Taşıdı

11 yıl önce geçirdiği bir kaza sonucu belden aşağısı felç kalan 36 yaşındaki paralimpik tenisçi Kevin Piette, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bir robotik yürüme cihazıyla olimpiyat meşalesini taşıdı.

Bu anlar viral hale gelirken, engelli bireylerin yeniden yürümesini sağlayan bu dış iskeletin Fransız Wandercraft şirketi tarafından geliştirildiği belirtiliyor.

Wandercraft yaptığı açıklamada, cihazın Piette'de olduğu gibi yürüyemeyen milyonlarca bireyin hareket kabiliyetlerini yeniden kazanmalarına ve özgürce hareket etmelerine olanak tanıyacağını belirtiyor.

Şirket, belki de en önemlisi olarak bu dış iskeletin engelli insanların bağımsızlıklarını ve özgürlük duygularını geliştireceğinin altını çiziyor.

Bununla birlikte, Kevin Piette'nin Wandercraft'ın robotik yürüme cihazını test eden ilk kullanıcılardan biri olduğu ifade ediliyor.

İşitme Engelli Çocukların Ailelerine Özel Eğitim
TEKNOLOJİ

İşitme Engelli Çocukların Ailelerine Özel Eğitim

Koronavirüs salgınına karşı mücadele eden Türkiye’de evde kalan okul öncesi işitme engelli çocuklara Samsung’dan destek geldi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.