İstanbul Havalimanı'nda Korkunç Kaza: Bir Kargo Şirketi Uçağının İniş Takımları Açılmadı! (Video)

İstanbul Havalimanı'nda iniş takımları açılmayan kargo uçağı gövde üzeri indi. İşte detaylar!

ABD merkezli FedEx kargo şirketine ait uçak saat 08.30 sıralarında İstanbul Havalimanı'na yaklaştı. Ancak kargo uçağının inişi sırasında İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike yaşandı.

Kargo uçağının iniş takımları açılmayınca pilot, havalimanı yetkilileriyle iletişim sağlayarak uçağı gövde üzeri iniş gerçekleştirdi ve 370 metre sürüklendi.

Kargo Uçağının İniş Takımları Neden Açılmadı?

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın tüm birimleri ve havalimanı itfaiye ekipleri gövde üzeri iniş yapan uçağa her türlü ihtimale karşı müdahale ederken, henüz kazanın tam olarak neden yaşandığı bilinmediği belirtildi.

Atlatılan küçük kaza nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda hava trafiğinin etkilenmediği öğrenildi ve sıradaki uçuşların havalimanın diğer pistlerine yönlendirildiği bildirildi.

Gelecekte Uçak Seyahatlerini Bekleyen Yenilikler
TEKNOLOJİ

Gelecekte Uçak Seyahatlerini Bekleyen Yenilikler

Teknolojinin ucu açık bir şekilde gelişmesiyle,her sektör olumlu ve olumsuz gelişmeleri kucaklıyor. Havayolu taşımacılığı da bu gelişmelerden nasibini alan başlıca sektörlerden biri.

Yaşanan olay için uzman isimlerin görevlendirildiğini ve inceleme çalışmalarının başladığını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Uçağa kurtarma ve yangın ekipleri anında müdahale etti. Ölü ve yaralı bulunmuyor" açıklamasında bulundu.