2K Ekran ve 16 GB RAM: iQOO 13 Özellikleri Ortaya Çıktı

Bir süredir gündemi meşgul eden iQOO 13 modelinin teknik özellikleri ortaya çıktı!

vivo'nun alt kuruluşu olarak sektördeki çalışmalarını sürdüren iQOO cephesinde yeni modellerin kullanıcılara sunulması için çalışmalar sürüyor. Çinli üretici bu kapsamda çok yakında iQOO 13'ü vitrine çıkaracak ve son raporlar telefonun teknik özelliklerini gözler önüne seriyor. 

iQOO 13 Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Sektörde sızıntılarıyla bilinen Digital Chat Station bir süredir gündemi meşgul eden iQOO 13 modelinin teknik özelliklerini gözler önüne serdi. Paylaşılan bu bilgilere baktığımızda akıllı telefonun selefine kıyasla ciddi yükseltmelerle geleceğini söyleyebiliriz. 

iQOO 13 modelinde 6.78 inçlik 2K çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı (LTPO) sunan BOE X serisi OLED bir panel bizleri karşılayacak. Dahası, selefi iQOO 12'ye kıyasla daha dar çerçevelere ev sahipliği yapacak ekranda tek noktalı ultrasonik parmak izi sensörü kullanılacak.

Akıllı telefona güç verecek işlemci Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 olacak. 1 Ekim 2024'te çıkışını yapması beklenen yonganın 3 nm mimariyle üretileceği söyleniyor. Bununla yanı sıra iki adet Cortex-X925 ve altı adet Cortex-A725 çekirdeklerine ev sahipliği yapması muhtemel.

Kamera tarafında kayda değer değişikliklerin olması beklenmiyor. Kaynağa göre akıllı telefonda üç adet 50 Megapiksel sensör bulunacak. Henüz kesin olmasa da bu kurulumda 3x periskop telefoto kameranın yer alabileceği söylenebilir.

iQOO 13'ün 100W kablolu ve 50W kablosuz şarjı destekleyecek 6.000 mAh'lik bir pilden beslenmesi bekleniyor. Bunun dışında modelin en üst versiyonunun 16 GB RAM ve 1 TB depolamayla raflardaki yerini alacağını belirtelim. Kısacası farklı bellek ve depolama seçenekleri de kullanıcıya sunulacak. Son olarak akıllı telefonu bu yılın sonlarına doğru satışa çıkması bekleniyor.

AnTuTu En İyi Android Telefonları Açıkladı: Zirvede Oyuncu Telefonu Bulunuyor!
MOBİL

AnTuTu En İyi Android Telefonları Açıkladı: Zirvede Oyuncu Telefonu Bulunuyor!

Geçtiğimiz ayın en iyi Android telefonları hangileri? AnTuTu'nun paylaştığı bir rapor, çok fazla sayıda kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtladı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.