iPhone 16 Pro, M1 İşlemcili MacBook'lardan Daha mı Hızlı? Sonuçlar Şaşırtıcı!

iPhone 16 Pro'nun M1 işlemcili MacBook modellerinden daha iyi performans gösterdiği ortaya çıktı. İşte sonuçlar!

9 Eylül'de düzenlenen 'It's Glowtime' etkinliğinde tanıtılan iPhone 16 serisi için heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Halihazırda ön sipariş sürecinde bulunan ve 20 Eylül'den itibaren genel satışa sunulacak serinin Pro modellerinin, M1 çipli MacBook modellerinden daha hızlı olduğu iddia edildi. Peki, bu gerçek mi?

iPhone 16 Pro, M1 İşlemcili MacBook'lardan Yüzde 5 Daha Hızlı

9to5Mac'in haberine göre iPhone 16 Pro modeli Geekbench testlerinde ortaya çıktı. Akıllı telefon, yapılan tek çekirdek testlerinde 3.429 ve çok çekirdek testlerinde ise 8.790 puan almayı başardı. Bu sonuçlara dayanarak, akıllı telefona güç veren A18 Pro'nun selefi A17 Pro'dan yaklaşık yüzde 15-20 ve A16 Bionic'ten ise yüzde 30-35 daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Tabii burada asıl dikkat çeken konu Apple A18 Pro'nun M1 işlemciyle karşılaştırılması. Burada, Mac ve iPad modellerinde kullanılan çipin çok çekirdekli testlerden 8.351 puan aldığı belirtiliyor. Bu, iPhone 16 Pro'nun işlemcisinin yüzde 5 oranında daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

Aralarında dört sene olması nedeniyle bu iki işlemcinin karşılaştırılması pek doğru olmasa da, bu durum Apple'ın yeni iPhone modellerinin yavaş yavaş bilgisayar seviyesine yaklaştığı şeklinde yorumlanabilir.

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?
MOBİL

iPhone Yurt Dışı Fiyatları Ne Kadar? En Ucuz iPhone Nerede?

iOS işletim sistemine sahip olan ve yaygın olarak kullanılan iPhone modelleri yurt dışında ne kadar fiyat etiketiyle satılıyor? İşte iPhone yurt dışı fiyatları!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.