iPhone 15 Pro İçin Ayrı Bir Thunderbolt Kablosu Satılabilir: Peki Neden?

Apple'ın iPhone 15 Pro için harici bir Thunderbolt kablosu satacağı söyleniyor. İşte söylentiye dair detaylar!

iPhone 15 Pro İçin Ayrı Bir Thunderbolt Kablosu Satılabilir: Peki Neden?

Apple'ın iPhone 15 Pro ile birlikte bir USB 2.0 kablosu gönderebileceğine dair haberlerin ardından, yeni bir söylenti Apple'ın ayrı bir satın alma seçeneği olarak küçük bir Thunderbolt kablosu sunabileceğini öne sürüyor.

Apple'ın iPhone 15 serisini duyurmasına sadece haftalar kaldı ve USB-C portunun ürünlerde nasıl kullanılacağına dair söylentiler artıyor. Apple'ın bağlantı noktası için tam olarak hangi standardı kullanacağı belli değil ancak şirketin en azından Pro model iPhone'lar için Thunderbolt'u düşündüğü görülüyor.

X'te @KosutamiSan'den gelen sızıntıya göre Apple, iPhone 15 Pro için isteğe bağlı bir aksesuar olarak USB 4 Gen 2 olarak derecelendirilmiş 0,8 metrelik kısa bir kablo satabilir. Bu kablo Apple'ın mevcut Thunderbolt kablo seçeneklerinden farklı ve 150W çıkış üretebiliyor.

Apple Neden Ayrı Bir Kablo Satacak?

Bu özellikler iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in 150W'ta şarj edebileceği ya da Thunderbolt hızlarında veri aktarabileceği anlamına gelmiyor ancak Apple'ın bu bağlantı noktasını Thunderbolt ya da USB 4 olarak adlandırabileceği ve mevcut Lightning bağlantı noktasından çok daha yüksek özellikler sunabileceği anlamına geliyor.

Bu kablonun test için denenmesinden bu yana bir şeyler değişmiş olabilir ve Apple, iPhone 15 Pro'da Thunderbolt'tan vazgeçmiş olabilir ancak o sıralar kablo, "yüksek hızlı kablo" olarak satılacak ayrı bir aksesuar olarak test ediliyordu.

Öyle ki Apple, şarj veya veri aktarım hızlarını önemseyen müşterilerin premium bir kablo için ödeme yapmasını istiyor.

iPhone 15 Pro Max Teslimatları Önemli Bir Erteleme Yaşayacak: Peki Neden?
TEKNOLOJİ

iPhone 15 Pro Max Teslimatları Önemli Bir Erteleme Yaşayacak: Peki Neden?

Apple'ın önümüzdeki ay içerisinde lansmanını gerçekleştireceği iPhone 15 serisinin amiral gemisi modeli önemli bir ertelemeyle karşı karşıya. İşte detaylar!

iPhone 15 Pro'nun Eylül ayı ortalarında düzenlenecek bir Apple etkinliği sırasında duyurulması bekleniyor.