iOS 18 Beta 5 Çıktı: İşte Yeni Özellikler

Apple, yaklaşık iki haftalık bir aradan sonra iOS 18 Beta 5 güncellemesini geliştiriciler için kullanıma sundu. Peki, yeni sürüm neleri beraberinde getiriyor?

Apple, iPhone 16 etkinliğiyle birlikte kullanıma sunmaya hazırlandığı iOS 18 için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, son olarak yaklaşık iki haftalık bir aranın ardından geliştiriciler için iOS 18 Beta 5 güncellemesini yayınladı. Peki, yeni sürüm neleri beraberinde getiriyor?

iOS 18 Beta 5 Geliştirici Sürümü Yayında: Peki Neler Geldi?

iOS 18 Beta 5 güncellemesi önceki sürümlerdeki gibi çok sayıda hata düzeltmesi ve iyileştirmeye ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte, Denetim Merkezi'nde bazı tasarım değişiklikleri yapıldığını görüyoruz. Bu kapsamda, ikonların daha şeffaf bir yapıya büründüğünü söyleyebiliriz.

Yeni sürümle gelen bir diğer değişiklik ise Fotoğraflar uygulamasıyla ilgili. Bilindiği üzere Apple, iOS 18 beta sürecinde uygulamada bir tasarım değişikliğine giderek favoriler, videolar ve fotoğraflar gibi sekmeleri sağa sola kaydırarak görüntülemeye imkan tanıyordu. Ancak dün yayınlanan sürümle bu özellik tamamen kaldırıldı.

iOS 18 Beta 5 ile gelen en çok dikkat çeken yeniliklerden biri de Safari tarayıcısında oldu. Kullanıcılar, bundan böyle "Dikkat Dağıtıcı Öğeleri Gizle" özelliği sayesinde reklamlar da dahil olmak üzere bir web sayfasında görmek istemedikleri öğeleri kolayca gizleyebilecekler.

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)
YAZILIM

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)

Mac, Android, iOS ve PC için en iyi ücretsiz VPN programları neler? Bu yazıda herhangi bir ücret ödemeden kullanabileceğiniz başarılı programları sıraladık.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.