Intel, AMD Karşısında Kan Kaybediyor: Pazar Payında Dramatik Düşüş!

Intel ile AMD arasındaki yıllar süren rekabette AMD pazar payını artırmaya başladı. İşte detaylar!

Intel, AMD Karşısında Kan Kaybediyor: Pazar Payında Dramatik Düşüş!

Intel, dizüstü bilgisayar işlemci pazarında AMD'ye karşı kan kaybetmeye başladı. Stocklytics.com'un verilerine göre Intel'in pazar payı %20 oranında azalırken, AMD'nin payı artarak 2024'ün üçüncü çeyreğinde küresel işlemci pazarının %22'sine ulaştı.

2016'nın üçüncü çeyreğinden 2019'un ikinci çeyreğine kadar Intel %91'lik bir payla lider konumdayken, AMD %8'lik bir pazar payına sahipti. 2024'ün üçüncü çeyreğinde ise Intel'in payı %71,9'a düşerken, AMD'nin payı %21,7'ye yükselmişti.

2024 Yılı AMD İçin İyi İlerliyor

Intel, AMD Karşısında Kan Kaybediyor: Pazar Payında Dramatik Düşüş!

Yıl başından itibaren AMD'nin pazar payı %1,3 artış gösterirken, Intel'in payı %5,4 azaldı. Stocklytics'ten Edith Reads'e göre Intel'in üretim gecikmeleri AMD'nin pazar payını artırmasına yol açtı.

Intel, üretim zorluklarını aşmak için TSMC'nin 3nm sürecini kullanarak yeni Lunar Lake dizüstü bilgisayar işlemcilerini üretmeyi planlıyor. Ayrıca Arrow Lake ve Panther Lake masaüstü işlemcileri için Intel 20A ve Intel 18A'ları piyasaya sürecek.

Intel, Raptor Lake işlemcilerde yaşanan kararlılık sorunlarının dizüstü bilgisayar modellerine de sıçradığını kabul etti. Şirket, 13. ve 14. nesil mobil işlemcilerde de sınırlı sayıda sorun raporu aldığını belirtti ve bu tür sorunlarla karşılaşan kullanıcılara destek için sistem üreticilerine başvurmalarını tavsiye etti.

Oyuncular İçin En İyi Oyun CPU’ları Nelerdir? AMD, Intel ve Dahası!
TEKNOLOJİ

Oyuncular İçin En İyi Oyun CPU’ları Nelerdir? AMD, Intel ve Dahası!

Keyifli bir oyun oynamak için oyuncuların göz önünde bulundurması gereken etkenlerin başında CPU’lar geliyor. İşte oyuncular için en iyi oyun CPU’ları!

Peki siz Intel - AMD rekabetinde hangi taraftasınız? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.