Türkiye'de Tekrardan Erişime Açılan Instagram'ın Kabul Ettiği Şartlar Belli Oldu!

Geçtiğimiz gün uzun bir aradan sonra Türkiye'de tekrardan erişime açılan Instagram platformunun, yapılan anlaşma kapsamında kabul ettiği şartlar belli oldu.

Meta çatısı altında yer alan ünlü sosyal medya platformu Instagram, geçtiğimiz gün yetkililer ile yaptığı anlaşma sonucunda Türkiye'de tekrardan erişime açıldı. Peki bu anlaşmanın altında hangi şartlar yatıyor? Detaylar haberde.

Instagram, Türkiye'nin 8 Farklı Şartını Kabul Etti

Bildiğiniz üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Albulkadir Uraoğlu geçtiğimiz gün ülkemizde BTK tarafından uzun süredir erişime engellenen Instagram ile anlaşmaya varıldığını, bu bağlamda platforma uygulanan engelin gün içinde kaldırılacağını açıklamıştı. Açıklamaların ardından Instagram, saat 21:30 sularında tekrardan Türkiye'de hizmet vermeye başladı.

Uraloğlu yaptığı açıklamada, ünlü platformun tekrardan erişime açılmak için Türkiye'nin bazı şartlarını kabul ettiğini de duyurdu. Geçtiğimiz gece, pek çok kişinin merak ettiği yapılan anlaşma kapsamındaki şartlar da gün yüzüne çıktı.

Instagram ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın şartları şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında, katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların derhal kaldırılması sağlanacak.
  • Türkiye'nin hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve yasa ihlali söz konusu olduğunda hızlı ve etkili müdahale gerçekleşecek.  
  • Hesaplar herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacak.
  • Türk kullanıcıların hesapları ve hakları güvence altına alınacak.
  • Uyarı yapılmadan kapatılan hesaplar tekrar erişime açılacak.
  • PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütü propagandaları Instagram'da yapılamayacak.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı olan gönderiler Instagram'da kaldırılacak.
  • Herhangi yasal bir problem yaşandığı takdirde, Instagram, yetkililer ile en hızlı şekilde iletişime geçecek.

Instagram’a Giremiyorum Hatası ve Çözüm Yolları
SOSYAL MEDYA

Instagram’a Giremiyorum Hatası ve Çözüm Yolları

Instagram’a giremiyorum, çözüm yöntemleri neler? İşte Instagram hesabıma giriş yapamıyorum hatası için uygulanabilecek çözüm yollarına dair tüm detaylar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram açılması sizi sevindirdi mi? Yorumlarda buluşalım...