Instagram'a Erişim Engeli Getirildi: Bakan Yardımcısı Açıklama Yaptı!

Dünya genelinde yıllardır popülerliğini sürdüren sosyal medya hizmeti Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirildi. Peki, Instagram neden engellendi?

Kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşabildiği görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirildi.

Geçtiğimiz saatlerde gelen karar ile beraber erişime kapatılan Instagram dünya genelinde en popüler sosyal medya platformlarından biri durumundaydı. Peki, Instagram neden engellendi?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) web sitesinde Instagram'ın erişime engellendiğine yönelik bilgi mevcut. Web sitesinde yer alan bilgiler şu şekilde:

"instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir."

Bakan Yardımcısı, Instagram Yasağı Hakkında Açıklama Yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, konuya dair önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Sayan tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz.

Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun.

Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler. Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler.

Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, birtakım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar.

Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar.

Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız."

Instagram Benzeri Uygulamalar
SOSYAL MEDYA

Instagram Benzeri Uygulamalar

Instagram benzeri uygulamalar neler sorusunun cevabını merak edenler için çeşitli hizmetlerin yer aldığı hizmetleri sıraladık. İşte Instagram gibi uygulamalar!

Alınan bu karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.