Instagram Kullanıcıları İsyanda: Yeni Gelecek Özellik Tepkilerin Büyümesine Neden Oluyor!

Instagram, YouTube'un atlanamayan reklamlarına benzer bir özelliği test etmeye başladı. Kullanıcılar bu yeni özelliğe tepki gösteriyor. İşte detaylar!

Hasan Okçu -

Popüler sosyal medya platformları, kendi kazançlarını artırabilmek için uygulamada çeşitli noktalara reklamlar eklemeyi çoğunlukla ilk tercihleri olarak değerlendiriyor. Instagram için de geçtiğimiz gün sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler büyük yankı uyandırdı.

Dan Levy isimli kullanıcı X'te yaptığı paylaşımlarla Instagram'daki yeni "atlanamayan reklam" özelliğinin birkaç farklı görünüşünü paylaştı. Hemen ardından Instagram da bu özelliği test ettiğini doğruladı.

Instagram "Atlanamayan Reklamlar" Özelliği Test Ediyor

Instagram'ın test ettiği yeni özellik akışta çıkan reklamların kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde geçmesini engelleyecek. Reklamlar çıktığı zaman ekranın alt kısmında geri sayım aracı görünecek ve bu süre dolmadan kullanıcılar akışta başka bir içeriğe geçiş yapamayacak.

Platforma gelecek özellik, YouTube'u ücretsiz kullananların atlayamadığı sinir bozucu reklam aralarına benzetildi. Zaman içerisinde fotoğraf paylaşmaktan çok daha fazlasının yapıldığı ve artık daha çok video paylaşılan bir uygulamaya dönüşmesi, Instagram'ın böyle bir hamle yapmasına yol açmış olabilir.

Meta'nın sözcülerinden birisinin TechCrunch'a konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Her zaman reklamverenler için değer yaratabilecek formatları test ediyoruz. Test edip öğrendikçe, bu testin herhangi bir resmi ürün değişikliğiyle sonuçlanması durumunda güncellemeler sağlayacağız."

X'te Dan Levy ve ayrıca başka bir Reddit kullanıcısının özelliklerin nasıl göründüğünü paylaşmalarının yanı sıra farklı kullanıcılar da bu özellikle karşılaşmaya başladıklarını söylediler. Normal olarak bu tarz geçilemeyen bir reklam alanının gelmiş olması olumsuz yorum ve tepkilerin artmasına sebep oldu.

nasıl yapılır

Instagram'da Ortak Paylaşım Nasıl Yapılır?

Bu özelliğin tüm kullanıcılara gelip gelmeyeceği de merak konusu. Belki tıpkı YouTube'da olduğu gibi Premium aboneliğe benzer şekilde mavi tiki olan ve belirli bir ödeme yapan kişiler bu reklamlardan muaf olabilir. Tabii özellik şu an sadece test aşamasında. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda kalıcı olup olmayacağına karar verilecek.

Benzer İçerikler

YORUMLAR