Üçe Katlanabilir Huawei Telefonun Tanıtım Tarihi Belli Oldu: Fark Yaratacak!

Dünyanın ilk üçe katlanabilen telefon modelinin tanıtım tarihi açıklandı. Peki, Huawei tarafından geliştirilen yeni telefon ne zaman çıkacak?

Katlanabilir telefonlar konusunda sektörün önemli oyuncularından birisi olan Huawei bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Huawei dünyanın ilk üçe katlanabilen telefonunu yakında piyasaya sürerek katlanabilir telefon pazarına bir kez daha meydan okuyacak.

Çin merkezli kaynaklar tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan fotoğraflarda Huawei Tüketici İş Birimi CEO'su Richard Yu'nun elinde üçe katlanabilen telefon görülmüştü. Ortaya çıkan bu fotoğraflar, telefonun tasarımı hakkında bilgi sahibi olmamı imkân tanımıştı.

Görsellere göre üçe katlanan telefonda, Mate 50 serisinde de gördüğümüz dairesel kamera tasarımı yer alacak. Telefon ayrıca, katlandığında beklenenden daha ince ve zarif bir tasarıma sahip olacak. Cihazın ağırlık ve kalınlık bilgilerinin henüz bilinmediğini de belirtmek gerekiyor.

Üçe Katlanabilen Huawei Telefon Ne Zaman Çıkacak? 

Richard Yu, HarmonyOS ile çalışan ve bilgi-eğlence sistemine sahip bir elektrikli araba Stelato S9'un teslimat etkinliğine katıldı. Etkinlikte bir kişi, Yu'ya üçe katlanabilen telefonun ne zaman çıkacağına yönelik bir soru yöneltti. Yu, söz konusu telefonun önümüzdeki ay tanıtılacağını söyledi.

2024 yılının eylül ayında tanıtılacak yeni telefonun 10 inç ekran büyüklüğüne sahip olması bekleniyor. Telefonun Mate serisine dahil olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

Şu anda fiyatlar ulaşılabilir seviyelerde olsa da katlanabilir telefonlar ilk çıktığında fiyatları oldukça yüksekti. Üçe katlanabilen bu telefonunda sınırlı sayıda üretileceği için yüksek bir fiyatla piyasaya çıkacağı düşünülüyor. Hatta Huawei'ye yakın bir kaynağa göre şirket gerçekten de üçe katlanabilen akıllı telefonla ilgili projelerin araştırma ve geliştirmesine başladı.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu telefonun hedefi erkenden pazar hakimiyeti sağlamak değil, Huawei'nin neler yapabileceklerini kanıtlamak için "güç gösterisi" yapmak. Bu nedenle, iki ay içerisinde tanıtılacağı iddia edilen bu telefonun geleceği şu anda belirsiz fakat bazı kaynaklar üçe katlanmanın özellikle katlanabilir tabletler için önemli bir adım olacağını dile getiriyor.

Redmi Pad SE 8.7 Türkiye'de Satışa Sunuldu: Fiyatı Şaşırtıyor!
MOBİL

Redmi Pad SE 8.7 Türkiye'de Satışa Sunuldu: Fiyatı Şaşırtıyor!

Bütçe dostu tablet modeli Redmi Pad SE 8.7 Türkiye'de satışa sunuldu. İşte çok şık bir görünüme sahip olan yeni tabletin özellikleri ve fiyatı!