GTA 6 Fragmanının Ardından Tom Petty Şarkısı Spotify'da Dinlenme Rekoru Kırdı!

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Tom Petty, Grand Theft Auto 6 fragmanı sayesinde beklenmedik bir dinlenme sayısına ulaştı. İşte detaylar!

Mete Ülken -

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Grand Theft Auto 6'nın uzun zamandır beklenen tanıtım fragmanı, şarkıcı Tom Petty'ye Spotify'da büyük bir ivme kazandırdı. YouTube'da 4 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan resmi GTA 6 fragmanı, Rockstar Games'e 2 milyondan fazla yeni abone kazandırdı.

GTA 5 ise 10 yıl önce piyasaya sürüldü ve o zamandır aldığı görüntüleme sayısını, GTA 6 yayınlandıktan sonra sadece bir günde 108 milyondan fazla görüntüleme alarak GTA 5 fragmanını geride bıraktı.

Oyun

Heyecanla Bekleniyor: GTA 6 Daha Çıkmadan Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor!

GTA 6 Tanıtım Fragmanı, 2 Milyon Abone Kazanarak Rekor Kırdı

Grand Theft Auto serisi, lisanslı müzikleri kullanımıyla bilinir. Serinin son oyunu GTA 5, 16 radyo istasyonu üzerinden 400'den fazla şarkı içeriyor ve her biri belirli bir türü temsil ediyor. Şarkıcı Tom Petty'i ilk olarak GTA 6'da duymadık, sanatçının "Runnin' Down A Dream" şarkısını ilk oyunlarından GTA: San Andreas'ta dinledik.

GTA 6 fragmanının açıklanmasından bu yana, Tom Petty'nin "Love Is A Long Road" adlı şarkısının Spotify'daki dinlenme sayısı, toplamda 11 milyonu aşarak %36,000'den fazla arttı. Bu şarkı, 1989 tarihli Full Moon Fever albümünden bir parça. En popüler şarkısı "Free Fallin'"i Spotify'da 630 milyonun üzerinde kez dinlendi.

Tom Petty'nin resmi Twitter hesabından, GTA 6 fragmanını paylaşarak "Love Is A Long Road"un içinde yer almasının bir onur olduğunu belirtti.

GTA 6 fragmanı önceden sızdırıldığı için, Rockstar'da çalışan geliştiricilerden öfke dolu tepkiler geldi. Detaylı hazırlanan pazarlama kampanyaları bu tür sızıntılar tarafından tamamen alt üst olabilirdi. Neyseki Rockstar, sızıntılar oluştuktan sonra fragmanı planlandığından daha erken yayınlamak dışında bir şey yapamazdı ve sayılara bakılırsa bu strateji oldukça başarılı oldu.

Rockstar Games'in popüler GTA serisinin son oyunu olan GTA 6'nın 2025'te gelmesine kadar oyuncular uzun bir bekleyişle karşı karşıya. Bu süre zarfında oyunun yayınlanmasından önce birkaç tane fragman daha gelmesi muhtemeldir.

İnternet

Spotify Wrapped 2023 Geldi: Yılın En Çok Dinlenen Şarkıları Paylaşıldı!

Belki bir yıl veya daha fazla bir zamanda GTA 6 başka bir fragman yayınlanmadan önce, muhtemelen hikaye ve karakterlerle ilgili daha fazla detay veya hatta oyun oynanışı hakkında bilgiler içeren bir fragman görebiliriz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR