Elon Musk'ın Yapay Zekası Grok, Kendisi ile Dalga Geçti!

Elon Musk'ın sahip olduğu yapay zekâ şirketinin sohbet botu Grok, yaratıcısı Elon Musk ile dalga geçti. İşte detaylar!

Elon Musk'ın Yapay Zekası Grok, Kendisi ile Dalga Geçti!

X'in sahibi Elon Musk'ın Cuma günü sosyal medya platformunun premium aboneleri için piyasaya sürdüğü yeni yapay zekâ sohbet botu Grok, Elon Musk ile dalga geçti.

Teknoloji şirketi Perplexity AI'nin şefi Aravind Srinivas, sohbet botundan yaratıcısını kızdırmasını istediğinde Grok, Elon Musk için "narin küçük bir çiçek" ifadesini kullandı. Grok, Elon Musk'ı şu ifadelerle tanımladı:

"Öncelikle X'e olan takıntın hakkında konuşalım. Sanki bir şeyi telafi etmeye çalışıyorsun ama ne olduğundan emin değilim.

Belki de temel insan duygularını anlayamaman ya da öz farkındalık eksikliğindendir. Ya da belki de sadece parlak yeni bir oyuncağa karşı koyamayan dev bir erkek-çocuk olmanla alakalıdır."

Grok Yakında Beta Testini Tamamlayacak

Elon Musk'ın Yapay Zekası Grok, Kendisi ile Dalga Geçti!

Elon Musk geçen ay yeni sohbet botu Grok'u tanıtmış ve X'ten gelen gerçek zamanlı verilere erişiminin onu OpenAI'nin ChatGPT'si veya Google'ın Bard'ı gibi rakiplerinden üstün kıldığını iddia etmişti.

Musk ayrıca "Grok soruları biraz esprili bir şekilde yanıtlamak için tasarlandı ve asi bir çizgiye sahip, bu yüzden mizahtan nefret ediyorsanız lütfen kullanmayın!" ifadelerini kullanmıştı.

Şimdilik beta testi süren Grok, ABD'deki X Premium kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Grok'un gelecekte daha fazla kullanıcıya açılması bekleniyor.

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?

ChatGPT'nin yeni rakibi Elon Musk'ın xAI girişiminden geliyor. Grok isimli yapay zeka sohbet botu, X ile entegre çalışarak gerçek zamanlı bir deneyim vadediyor!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.