Google Yapay Zekayı Arama Sonuçlarına Nasıl Dahil Edecek? İlk Detaylar Paylaşıldı!

Google'ın yapay zekâ aracılığıyla arama sonuçlarını ve reklamları belirleme amacına dair yeni açıklamalar geldi. İşte detaylar!

Barış Bulut -

Google, gelirinin büyük bir kısmını reklamlardan elde ediyor ve şirket yapay zekâların bu denli yaygınlaştığı dönemde artık reklam ve standart arama hizmetlerini yapay zekâlara emanet etmeyi planlıyor.

Alphabet ve Google CEO'su Sundar Pichai, 2023'ün üçüncü çeyreği için yaptığı kazanç çağrısında, şirketin "arama yolculuğunun her adımına göre özelleştirilmiş" Search Generative Experience (SGE) için uygun bir yerel reklam formatını denemeyi planladığını söyledi.

Yapay zekâ tabanlı arama deneyimi için henüz erken olsa da Pichai geleneksel aramadan yeni bir arama deneyimine geçiş konusunda kendinden emin olduğunu da söyledi.

Google, Yapay Zekaya Geçişin Kolay Olacağını Savunuyor

"Masaüstünden mobile ya da şimdi mobilden yapay zekâ ile geliştirilmiş bir deneyime geçiş gibi bu tür geçişler üzerinde her zaman çalıştık. Dolayısıyla bu yeni bir şey değil ve bu süreçten geçerken, hem organik hem de reklam tarafındaki ekiplerimizin, reklamlar da dâhil olmak üzere kullanıcılar için doğru deneyimi sağlama konusundaki gücünün meyvelerini vereceği konusunda kendimi oldukça rahat hissediyorum."

Google, yapay zekâ destekli arama deneyimini şirketin Mayıs ayında gerçekleşen geliştirici konferansı Google I/O sırasında tanıtmıştı. Şirket hâlihazırda SGE sonuç barının üstünde (masaüstünde) ve altında (mobilde) reklamlar gösteriyor.

Google, Yapay Zekayı Arama ve Reklamlara Nasıl Dahil Edecek?

Örneğin, Maio'da bir sörf deneyimi arıyorsanız, SGE içinde "sponsorlu" etiketiyle bir seyahat deneyimi için özelleştirilmiş bir reklam yapay zekâ aracılığıyla gösterilebilecek. Alternatif olarak alışveriş yapmak için bir ürün ararken Google yine yapay zekâ desteğiyle sponsorlu sonuçlar gösterebilecek.

Şirket 2023 yılının 3. çeyreğinde 76,69 milyar dolar gelir elde etti ve bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre %11'lik bir büyümeyi temsil ediyor.

İnternet

Google Chrome'a Yeni Gizlilik Özelliği Geliyor: 'IP Koruması'

Peki siz yapay zekâların arama motorlarında bu denli söz sahibi olacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR