Boş Paket Otomobillerin Sonunu Getirecek Yönetmelik İçin Kafa Karıştıran Gelişme!

İlk olarak 7 Temmuz'da uygulanmaya başlanacağı açıklanan yeni AB yönetmeliğinin 31 Ağustos'a ertelenmesi kafaları karıştırdı!

Son yıllarda otomobillerin donanım paketleri arasındaki makasın bir hayli açıldığı bir gerçek. Örneğin, günümüz otomobillerinde üst seviye paketler güvenlik özellikleriyle dolup taşarken, giriş seviyesi paketlerde bunların neredeyse hiçbirine yer verilmiyor. Ancak bu durum çok yakında devreye girecek AB regülasyonuyla değişecek. 

Genel Güvenlik Yönetmeliği Ertelendi, Ancak Bazı Yanlış Anlaşılmalar Söz Konusu

Son dönemde Türkiye ve dünya gündemini fazlasıyla meşgul eden Genel Güvenlik Yönetmeliği 2 (GSR 2) ile sıfır araçlarda daha fazla standart güvenlik özelliğinin kullanılması zorunlu olacak. Bu sayede halk arasında boş paket olarak bilinen otomobillerin sonu gelecek ve tüketiciye daha güvenli araçların satıldığı yeni bir döneme gireceğiz.

İlk olarak 7 Temmuz'da uygulanmaya başlanacağı açıklanan yeni yönetmeliğin 31 Ağustos'a ertelendiği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan bir bildiriyle kamuoyuna duyuruldu. Ancak Gazeteci Emre Özpeynirci'ye göre bu erteleme kararı bazı kesimlerce yanlış anlaşıldı. Zira söz konusu erteleme sanıldığı gibi tüm araçlar için değil, sadece bazı yerli modeller için yapıldı.

Sanayi Bakanlığı, 7 Temmuz’da devreye girecek AB düzenlemesini değiştiremeyeceği için kendi mevcut ulusal tip onayında bazı değişikliklere gitti. Bu da Türkiye’de üretilen veya satılan AT Tip Onayı'na sahip araçlar değil, ülkemizde üretilip ve satılan Ulusal Tip Onayı'na sahip modeller için bir erteleme yapıldığı anlamına geliyor.

31 Ağustos tarihine kadar sadece Sanayi Bakanlığı tarafından verilen Ulusal Tip Onayı'na sahip araçların üretimi ve satışı yapılabilecek. Bunu biraz daha açacak olursak; Fiat Egea, Togg T10X, Renault Clio, Megane, Hyundai i10, i20 ve Bayon gibi modeller bu ertelemeden yararlanabilecek. Türkiye'de üretilen ve sadece AB Onay Kuruluşları tarafından verilen AT Tip Onayı bulunan Corolla-C-HR gibi modeller ise bundan faydalanamayacak.

Türkiye'de En Çok Satan Otomobil Markaları Açıklandı! Çinli Chery, Yerli Togg'u Geride Bıraktı!
Otomobil

Türkiye'de En Çok Satan Otomobil Markaları Açıklandı! Çinli Chery, Yerli Togg'u Geride Bıraktı!

Türkiye'de en çok satan otomobil markaları belli oldu. Peki, geçtiğimiz ay içerisinde en fazla otomobil satmayı başaran marka hangisi? İşte detaylar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!