Gemini 1.5 Pro, Rakiplerini Geride Bırakacak: 6 Farklı Yeteneği Herkesi Şimdiden Şaşırttı!

X kullanıcısı Rowan Cheung, hafta sonu Gemini 1.5 Pro'ya erken erişim elde etti ve yapay zeka modelinin 6 farklı yeteneğini paylaştı. İşte detaylar!

Hasan Okçu -

Google, geçtiğimiz günlerde Gemini 1.5 Pro modelini duyurmuştu. 1.0 modelini tüm kullanıcıların kullanımına açan Google, Gemini 1.0 Ultra'yı izin listesi üzerinden kullanıcıların kullanımına açıyor.

Aynı zamanda yeni Gemini 1.5 Pro modeli de duyuruldu. Mevcut Pro modelinin güncellenmiş versiyonu olan Gemini 1.5 Pro, şirketin amiral gemisi modeli Gemini 1.0 Ultra seviyesinde bir performas sergiliyor.

1.5 Pro'nun, ayrıca bir milyon tokenlik bir bağlam penceresine de sahip. X'te başka bir yapay zeka aracının kurucusu olan Rowan Cheung, Gemini 1.5 Pro'ya erken erişim elde etti ve X üzerinden takipçilerine Gemini'nin yeni modelinin yeteneklerini gösterdi.

Gemini 1.5 Pro Neler Yapabiliyor?

Rowan Cheung, yaptığı testleri ve Gemini 1.5 Pro'nun yeteneklerini göstermeden önce bu modelin Sora'nın gölgesinde kalmasından yakındı. Google DeepMind tarafından erken erişim izni açılan kullanıcı, ilk olarak uzun bir videoyu analiz ederek başlıyor.

Uzun bir NBA video ekleyerek bu maçla ilgili özet isteyen kullanıcı ayrıntılı bir şekilde cevap alabildiğini söyledi. Aynı zamanda hangi filmi izlemesine yardımcı olmak için de yüksek bir performans sergileyen Gemini 1.5 Pro, sadece bir avuç insanın hala konuştuğu bir dile dahi çeviri yapabiliyor.

Cheung'un yaptığı en dikkat çekici test ise Gemini 1.5'e OpenAI'ın yeni yapay zekası Sora'yı sormak oldu. Sosyal medyada en çok paylaşılan kedi videosu için yapay zeka tarafından üretilebileceğinin temel noktalarını vurgulaması oldukça etkileyici.

Bunun gibi birkaç farklı daha test yapan ve Gemini 1.5 Pro'nun yeteneklerini takipçileriyle paylaşan kullanıcı bizlere gösteriyor ki Google'un bu son yapay zeka modeli oldukça iddialı. Herkesin kullanımına açıldığı zaman oldukça ses getirecek bir model olduğunu söylemek mümkün.

Yapay Zeka

Google'ın Yeni Yapay Zekası Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır?

Benzer İçerikler

YORUMLAR