Araba Sektöründe Devrim: GAC, Dünyanın İlk Amonyak Araba Motorunu Tanıttı

Çin merkezli otomobil şirketi GAC, araba sektörünü derinden etkileyecek bir Ar-Ge çalışması gerçekleştirdi. İşte detaylar!

Otomobil sektörü petrol merkezli yakıt anlayışını elektrikli araçların gelmesiyle birlikte değiştirmeye başladı. Tesla ve BYD gibi şirketlerin başını çektiği bu yeni sistem her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Ancak Çin bu konuda son sözünü daha söylemedi. 

Dünyanın İlk Amonyak Araba Motoru Tanıtıldı

Çin merkezli otomotil şirketi , dünyanın amonyakla çalışan ilk otomobil motorunu piyasaya sürdü. Motor, GAC'ın Ar-Ge ekibi tarafından geliştirildi ve sıvı amonyağı önceki denemelere göre daha verimli ve güvenli bir şekilde yakabileceğini ortaya çıkardı.

Amonyak maddesi karbon içermemesi ve yenilenebilir olması nedeniyle araçlar için potansiyel bir alternatif yakıt özelliği taşır. GAC, motorunun benzin ve dizele gibi yakıtlara kıyasla karbon emisyonlarında %90 azalma sağlayabildiğini söyledi. Otomobil şirketi geliştirdiği 2.0 litrelik motor hakkında, 120 kilovat güç oluşturaildiğini ve sıvı amonyağı güvenli ve verimli bir şekilde yakabildiğini söyledi.

Gelişim sürecinin devam ettiğini belirten şirket, bu alternatif yakıt denemesinin karbon ayak izini azaltmaya karşı bir adım olduğunu da belirtti.Üretim aşamasında yer alan motorun seri üretime ne zaman geçeceği konusunda henüz bir bilgi verilmedi. 

Elektrikli Araç Piyasası Kızıştı: Fisker Çin Pazarına Giriş Yapıyor
Otomobil

Elektrikli Araç Piyasası Kızıştı: Fisker Çin Pazarına Giriş Yapıyor

Elektrikli otomobil üreticisi Fisker, yeni elektrikli araba tasarımıyla Çin'in başını çektiği EV pazarına girecek. İşte detaylar!