Microsoft, Xbox Game Pass Suçlamalarına Cevap Verdi: Bu Son Derece...

Activision satın alımında birçok kez karşı karşıya gelen Microsoft ile FTC, şimdi de Xbox Game Pass için kılıçları çekti!

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft'un Xbox Game Pass abonelik hizmeti için yaptığı fiyat artışlarını ve yeni düşük ürün katmanını eleştirdi.

Düzenleyici kurum, bu değişikliklerin Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasını takiben artan pazar gücünü kötüye kullanmasının bir göstergesi olduğuna inanıyor. Microsoft ise FTC tarafından ortaya atılan bu iddialara yanıt verdi. 

Microsoft, Yeni Game Pass Katmanı ve Fiyat Artışlarıyla İlgili Konuştu

Geçen hafta Microsoft, PC Game Pass ve Xbox Game Pass Ultimate fiyatlarını artırdığını ve birinci taraf Xbox oyunlarına ilk gün erişim olmadan yeni bir Game Pass Standard katmanı başlatmayı planladığını açıkladı.

FTC, bu yeni katmanı düşük ürün olarak nitelendirdi çünkü yeni Game Pass kullanıcıları 10,99 ABD doları tutarındaki Konsol için Game Pass'a kaydolamayacak ve yeni oyunlara ilk gün erişimi kaybedecek.

Düzenleyici kurum, en değerli oyunların yeni Game Pass'ten kaldırılmasının ve mevcut kullanıcılar için fiyat artışlarıyla birleştirilmesinin, FTC'nin iddia ettiği birleşmeden kaynaklanan tüketici zararına olacağını düşünüyor.

Bu eleştiriler, FTC'nin Microsoft'un Activision Blizzard satın alımına karşı yaptığı itirazın bir parçası. Bölge mahkemesi geçen yıl anlaşmayı engellememe kararı vermişti, ancak FTC itirazda bulundu. Dokuzuncu Daire Temyiz Mahkemesi FTC'nin temyiz başvurusu hakkında henüz karar vermedi.

Microsoft, FTC'nin odağını satın alımlardan abonelik servisi pazarına çevirdiğini söyledi. Şirket, kendisi gibi işletmelerin zaman içinde hizmet tekliflerini değiştirmesinin yaygın ve son derece normal olduğunu belirtti.

Kısacası, yeni Game Pass katmanı ve fiyat artışlarını normal bir hamle olarak nitelendiren firma, bununla birlikte iddia edildiği gibi Call of Duty'nin kimseden alıkonulmadığını ifade etti.

Ucuz Game Pass Nasıl Alınır? 3 Yıllık Game Pass
NASIL YAPILIR

Ucuz Game Pass Nasıl Alınır? 3 Yıllık Game Pass

"Xbox Game Pass ucuza nasıl alınır?" sorusunu sizin için rehberimizde cevaplandırdık. İşte ucuza 3 yıllık Game Pass için yapmanız gerekenler!

Microsoft'un Xbox Game Pass değişikliklerinin ne kadar kalıcı olacağı ve FTC'nin eleştirilerinin şirketi ne yönde etkileyeceği henüz belli değil.