Microsoft, Ücretsiz Forza Horizon 4 Kodu Dağıtıyor: İşte Yapmanız Gereken

Microsoft, Forza Horizon 4'ü tüm mağazalardan ve Xbox Game Pass'ten kaldıracak olsa da hayranlarını mağdur etmiyor!

Umut Özgör -

Forza Horizon 4, Microsoft mağazalarından ve Steam'den kaldırılacak. Playground Games tarafından geliştirilen bu popüler yarış oyunu, 15 Aralık 2024 tarihinde dijital mağazalardan çıkarılacak. Ancak oyuncuları sevindirecek bazı gelişmeler de söz konusu. 

Microsoft, Forza Horizon 4 İçin Kapıları Kapatmadı: Ücretsiz Kod Alabileceksiniz

Playground Games, Forza Horizon 4'ün satışlarının, lisanslama ve ortaklık anlaşmaları nedeniyle sona erdiğini açıkladı. Oyunun dijital mağazalardan kaldırılmasının yanı sıra, son oyun içi etkinlik 25 Temmuz'dan 22 Ağustos'a kadar sürecek. Bu tarihten sonra bazı başarımlar kilitlenemeyecek. Ayrıca, Forza Horizon 4'ün DLC'leri bugünden itibaren listeden kaldırılacak.

Tüm bunlara rağmen oyunun sadık hayranları için değişen bir şey olmayacak. Zira, oyunu fiziksel ve dijital olarak satın alanlar, tüm platformlardan kaldırılsa dahi oynamaya devam edebilecekler. Bununla birlikte, Microsoft Store'dan DLC satın alan ve oyunu Xbox Game Pass üzerinden oynayanlara ise ücretsiz kod verilecek.

Bu kod sayesinde, Xbox Game Pass'ten kaldırılsa bile daha önce DLC satın aldığınız için oyunu ücretsiz indirip oynayabileceksiniz. Şartlara uyan oyunculara kod dağıtımı başlarken, dağıtımın kademeli olduğunu ve tarafınıza ulaşmasının birkaç günü bulabileceğini belirtelim.

Forza Horizon 4'ün sunucuları, oyunun dijital mağazalardan kaldırılmasına rağmen açık kalacak, bu nedenle hem çevrimdışı hem de çevrimiçi modlar oynanabilir durumda olacak.

Playground Games, bu durumu en iyi şekilde yönetmeye çalışsa da, gerçek araba ve müzik lisanslarına sahip oyunların karşılaştığı bu tür durumlar her zaman karmaşık ve kafa karıştırıcı olabiliyor. Oyunun dijital mağazalardan kaldırılması, fiziksel Xbox kopyalarının değerini artırabilir.

Oyun

Forza Horizon 5 Kaç GB? Sistem Gereksinimleri Neler?

Forza Horizon 5'in başarılı bir devam oyunu olduğu kabul edilse de, dijital oyunların bu kadar kısa ömürlü olması her zaman rahatsız edici bir durum olarak kalacak.

Benzer İçerikler

YORUMLAR