iPhone Sahiplerine Müjde: Final Cut Camera Çıktı!

Birden fazla iPhone ile aynı anda çekimin yanı sıra profesyonel düzeyde ayarlar ile video kayıt imkanı sunan Final Cut Camera, iPhone ve iPad için yayınlandı.

Apple, M4 işlemcili iPad Pro'ları tanıttığı etkinlikte Mac için Final Cut Pro 10.8'in yanı sıra iPad için Final Cut Pro 2'yi duyurmuştu. Final Cut Pro'nun her iki sürümü ve Final Cut Camera uygulaması nihayet yayınlandı.

iPhone ve iPad için Final Cut Camera Çıktı!

Final Cut Pro 2 ile gelen canlı çoklu kamera özelliğini kullanmak için iPhone'unuza veya iPad'inize Final Cut Camera'yı yüklemeniz gerekiyor. iPad için Final Cut Pro 2’de sunulan canlı çoklu kamera özelliği, kullanıcıların dört adede kadar iPhone veya iPad'i aynı anda görüntülemesine imkan tanıyor.

Yani aynı anda dört kamerayı görüntüleyebiliyor, yakınlaştırmadan pozlamaya kadar tüm kontrolü elinizde tutarak çekim yapabiliyorsunuz. Tabii Final Cut Camera sadece iPhone kamerasını iPad'den kontrol etmeyi sağlayan bir uygulama değil.

Bağımsız bir kamera uygulaması olarak da oldukça yetenekli olan Final Cut Camera'yı kullanarak çekim yaparken beyaz dengesinden ISO'ya ve deklanşör hızına kadar tüm detaylara müdahale edebiliyorsunuz.

Uygulamanın sunduğu ayarlar o kadar fazla ki, iPhone'un kendi kamera stabilizasyonunu bile kapatabiliyorsunuz. Buna neden ihtiyaç duyalım? diye soracak olanlar için şimdiden cevabı verelim; gimbal ile çekim yapan bazı kullanıcılar bunu kapatmak istiyor.

Çok fazla seçeneğe rağmen oldukça kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan uygulama kayıt sırasında iPhone'un pil seviyesini ve kalan depolama alanını gösteriyor. Özetle Final Cut Camera sizi adeta bir yönetmene dönüştürüyor.