Erdoğan'ın Sesini Yapay Zekâ ile Taklit Eden Kişinin Kim Olduğu Öğrenildi: Herkes Tanıyor!

Erdoğan'ın sesini yapay zekâ uygulamaları kullanarak taklit eden dolandırıcı, herkesin yakından tanıdığı o ismin oğlu çıktı. İşte ayrıntılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zekâ ile taklit eden dolandırıcı geçtiğimiz günlerde yakalandı. İş insanlarını ve üst düzey kamu yöneticilerini dolandırmaya çalışan kişi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından tespit edildi.

MİT'in operasyonuyla yakalanan taklitçinin Fatih Emre Hülagü olduğu ortaya çıktı. Hülagü'nün, eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü’nün oğlu olduğu öğrenildi.

Eski başkan Metin Hülagü, 26 Haziran 2012'de Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na atanmıştı.

İfadesi Ortaya Çıktı! 

Yapay zekâ ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesini taklit eden 26 yaşındaki gencin emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.

İfadesinde, telefondaki kişilere kendisini cumhurbaşkanlığında çalışan bir kişi olarak tanıttığını söyledi. Uygulamalar aracılığıyla kendi sesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesine dönüştürerek konuşan Hülagü, bu sesleri aradığı kişilere dinlettiğini ifade etti.

Aradığı kişilerin çoğunun kendisine inanmadığını söyledi ve eyleminden herhangi bir maddi menfaat edinmediğini dile getirdi. Parayı vereceğini söyleyen kişilerle buluşmadığını, onlardan para almadığını ve herhangi bir şekilde para yollatmadığını söyledi.

İfadesinin alınmasının ardından İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Hülagü, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İşlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine gönderildi.

Hakkında Birden Fazla Yakalama Kararı Varmış!

Fatih Emre Hülagü'nün yabancı şahıslardan aldığı 10'dan fazla GSM hattını arayıp kandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Yurt dışında operasyon yapıldığını söyleyerek kişilerden para talep ettiği öğrenildi.

Soruşturmadan edinilen bilgilere göre henüz mağdurlar tespit edilemedi ve Hülagü'nün maddi menfaati belirlenemedi.

Erdoğan Talimat Verdi: Üniversite Öğrencileri Vergisiz Telefon Alabilecek!
Yaşam

Erdoğan Talimat Verdi: Üniversite Öğrencileri Vergisiz Telefon Alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, üniversite öğrencilerinin vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için talimat verdi. İşte ayrıntılar!

Ayrıca Hülagü'nün son iki yıl içinde internette ilana koyduğu kiralık evler üzerinden kiracıları kapora yoluyla dolandırdığı ortaya çıktı. Bu yoldan yaklaşık 600 bin lira kazandığını söylediği de belirtildi.

Fatih Emre Hülagü'nün bu gibi suçlardan hakkında birden fazla yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.