iPhone 16 Yasağı Bitti: İşte Satışa Sunulacağı Tarih!

Endonezya, Ekim ayında iPhone 16 satışlarını tamamen yasaklamıştı. Apple ile anlaşarak yasağı kaldıran ülkede cihazların piyasaya çıkacağı tarih belli oldu.

Endonezya, Apple'ın akıllı telefonlarının "yüzde 40 yerlilik gereksinimini" karşılamadığını belirterek Ekim ayında iPhone 16 satışlarını tamamen yasaklamıştı. Uzun süren görüşmeler sonucunda Apple'ın ülkeye yüz milyonlarca dolar yatırım yapacağını açıklaması sonrasında geçen ay iPhone 16 yasağı kaldırılmış ve bu gelişmeyi sizlerle paylaşmıştık.

iPhone 16 Serisi 11 Nisan'da Endonezya'da Piyasaya Sürülecek!

Aradan geçen birkaç haftanın ardından yeni iPhone'ların Endonezya'daki kullanıcılar ile buluşacağı tarih açıklandı. iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max ve iPhone 16e, 11 Nisan'da ülke genelinde resmi olarak piyasaya sürülecek.

Apple, Endonezya halkının yazılım geliştirebilmesi ve kendi ürünlerini tasarlayabilmesi için yerel yetenekleri araştırma geliştirme ile başlayan ve eğitim ile devam eden bir sürecin sözünü verdi.

Apple'ın takip aksesuarı AirTag'in üretimi için Batam adasında bir tesis kurulacak. Bu tesis Apple'ın tedarikçilerinden Luxshare Precision Industry tarafından işletecek ve tam kapasiteye ulaşıldığında küresel AirTag üretiminin yüzde 20'sini oluşturacak.

Jakarta'ya yaklaşık üç saat uzaklıktaki Bandung'da diğer Apple aksesuarları için bir üretim tesisi planlanıyor. Yukarıda belirttiğimiz üzere yatırımın bir kısmı öğrencilere kodlama gibi teknoloji becerileri kazandırmak için Apple akademilerini finanse edecek.

iPhone 16 Satış Yasağı Kalktı: İşte Anlaşmanın Detayları!
MOBİL

iPhone 16 Satış Yasağı Kalktı: İşte Anlaşmanın Detayları!

Apple'ın en güncel akıllı telefonları olan iPhone 16 serisi için Endonezya'da uygulanan satış yasağı nihayet kaldırılıyor. İşte anlaşmanın detayları!

Birçok kişi iPhone'ların Çin'de üretildiğini düşünüyor olsa da günümüzde durum farklı. En büyük üretim Çin'de ancak Brezilya ve Hindistan'da da üretim gerçekleştiriliyor. Çeşitli AirPods'lar Vietnam'da monte ediliyor.

Bunlara ek olarak Apple kendi ülkesinde dört yıl içerisinde yapay zeka ve AI iş yükleri için çip yapımına özel bir odaklanma ile üst düzey üretim, mühendislik ve eğitime 500 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.