Elon Musk, İsrail ve Hamas İçin Kritik Bir Açıklama Yaptı!

Amerikalı milyarder Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X'de Hamas bağlantılı bir hesabı kapattı. İşte detaylar!

Mete Ülken -

Elon Musk, Twitter üzerinden Hamas hesabının kapatılmasına dair bir açıklama yaptı. Şirketin hesap kapatma politikalarını savundu.

Gazze'deki son olaylar, Twitter gibi birçok sosyal medya platformunu etkisi altına almış durumda. Hamas hesabının kapatılmasının ardından kullanıcılar, Elon Musk'a çeşitli sorular yöneltti. Musk ise bu durumu "BM muafiyet kuralı" gereği uygulandığını belirtti.

Musk'a göre, Twitter'ın Hamas hesabını askıya almasının nedeni, Hamas'ın bir devlet olarak tanınmamasıydı. Musk, "Bu zor bir karardı. ABD dahil birçok hükümet lideri insanları öldürme çağrısında bulunsa da, bir 'BM muafiyet kuralımız' var.

Eğer bir hükümet BM tarafından tanınıyorsa, hesaplarını askıya almayacağız. Hamas, BM tarafından bir hükümet olarak tanınmadığı için askıya alınmıştır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Musk, bu kararın anlık bir karar olmadığını vurgulayarak, genel bir kural olarak şirketin, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan devletlerin hesaplarını kapatmayacağını ifade etti. Şiddeti savunsalar bile hükümet liderlerine veya kurumlarına ait hesapları askıya almayacaklarını belirtti.

Hamas'ın, Gazze veya Filistin hükümeti olarak tanınmaması nedeniyle X tarafından devlet dışı bir aktör olarak görüldüğü için, Hamas hesaplarının muafiyet kuralı kapsamında olmadığına inanıldığı ifade edildi.

Yaşam

Şirket Yöneticileri Elon Musk’ın Durumundan Endişeli: Peki Hangi Konuda?

Bu karar, İsrail ile Gazze'deki Filistinli militanlar arasındaki gerilimin arttığı bir döneme denk geldi. Twitter, şiddeti yüceltme kurallarını ihlal eden tüm hesapları siyasetten bağımsız olarak askıya aldığını vurguladı.

Benzer İçerikler

YORUMLAR