Elektrikli Ferrari Adeta Cep Yakacak: İşte Çıkış Tarihi

Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili önümüzdeki yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek. İşte elektrikli Ferrari hakkında son bilgiler ve fiyat beklentisi!

Otomobil devlerinin elektrikli araçlara geçiş stratejileri tersine dönmeye başlarken, Reuters'in yakın tarihli raporuna göre Ferrari'nin ilk elektrikli otomobili önümüzdeki yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Elektrikli Ferrari'nin kendisi kadar fiyatı da çok konuşulacak.

Elektrikli Ferrari Ne Zaman Çıkacak?

Raporda yer alan bilgilere göre aracın maliyetinin 500 bin doların üzerinde olacağı belirtiliyor. Bu elektrikli aracın yüksek performanslı bir süper araba mı yoksa bir SUV mi olacağına dair herhangi bir bilgiye sahip değiliz.

Aracın üretimi Ferrari'nin memleketi Maranello'da (İtalya'nın kuzeyinde) kurulan yeni tesiste gerçekleştirilecek. E-bina olarak adlandırılan bu yeni fabrika sayesinde Ferrari'nin kapasitesi yılda 14.000 arabadan 20.000 araba seviyesine çıkacak. Ancak klasik bir lüks marka satış taktiği olarak düşük hacimli üretim yapılması bekleniyor.

Tabii fiyat için söylediğimiz "dudak uçuklatan" tabiri elektrikli rakipleri ile kıyasladığımızda geçerli. Nürburgring rekoru kıran Porsche Taycan Turbo GT'yi yaklaşık 230.000 dolar karşılığında satın alabiliyorsunuz ve Ferrari gibi uzun bekleme süreleri bulunmuyor.

2025 Porsche Taycan Özellikleri ve Fiyatı
Otomobil

2025 Porsche Taycan Özellikleri ve Fiyatı

Alman otomotiv devi Porsche'un lüks elektrikli otomobili Taycan'ın yeni versiyonu yüksek hız performansı ile yolda! İşte, 2025 Porsche Taycan'ın özellikleri!

Ferrari özelinde değerlendirdiğimizde ise fiyatı biraz normal karşılamak mümkün. Ferrari'nin sınırlı sayıda üretilen SF90XX Spider modelinin herhangi bir opsiyon olmadan 932 bin dolardan başlayan fiyatı bulunuyor.