Ehliyet Sınavlarını Bir Türlü Geçemeyenlere Müjde: Kurallar Değişiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü adayları için ehliyet alma sürecini yenileme kararı aldı. Peki, yeni yönetmelikle ehliyet alım sürecinde neler değişecek?

Tunahan Karakış -

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü adayları için ehliyet alma sürecini yenileme kararı aldı. Bu kapsamda, kurumun ehliyet alma sürecini kolaylaştırırken kontrolleri de sıkılaştıracak yeni bir yönetmelik taslağı üzerinde çalıştığı belirtildi. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu yeni yönetmelik tam olarak neleri değiştirecek?

Ehliyet Almak Artık Daha Kolay Olacak

Kamu Son Haber tarafından paylaşılan bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı, yeni yönetmelikle direksiyon sınav süresini 40 dakikaya çıkaracak. Bu sayede adayın komisyon tarafından daha iyi değerlendirilmesi sağlanacak. Öte yandan, başkalarının yerine sınava girilmesi gibi usulsüzlükler, sınavda yapılacak kimlik doğrulamasıyla önlenecek.

Sürücü adaylarının en çok sevineceği değişiklik, "paralel" ve "L" park gibi manevralar için verilecek ikinci deneme hakkı olacak. Mevcut düzende parkta başarısız olunması sınavın sonlanmasına neden oluyor. Ancak yeni taslağın yürürlüğe girmesiyle adaylar ilkinde başarısız olsalar bile sınavları sonlanmayacak ve ikinci haklarını kullanabilecekler.

Yaşam

Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır? Randevu Alma 2024

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR