Depremin İnternet Altyapısına Olan Etkisi Ortaya Çıktı

4 gün önce Kahramanmaraş merkezli iki deprem, internet altyapısını da etkiledi. İşte internet altyapısının durumuna dair veriler!

Depremin İnternet Altyapısına Olan Etkisi Ortaya Çıktı

6 Şubat tarihinde gece 04:17'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri hâlâ sürüyor. Gerek vatandaşların depremzedelere yardımı gerek arama kurtarma ekiplerinin dur durak bilmeden çalışması durumun vahimiyetini gözler önüne seriyor.

Depremin etkileri can kayıpları, bina yıkımları ve levha kaymaları dışında başka alanlarda da birçok soruna yol açtı. Özellikle depremin ilk günlerinde operatör şirketlerinde yaşanan problemler telefon şebekelerinin çalışmamasına neden olurken, internet altyapıları da depremden etkilendi.

İnternet özellikle de deprem sonrası kurtarılan hayatların kurtulmasının en büyük etkenlerinden biriydi. Elbette yaşanan depremin ardından internet de zarar gördü. Cloudflare, Türkiye'deki internet trafiğine dair bazı verileri paylaştı.

Deprem Sonrası İnternet Trafiğinde Düşüş Görüldü

Cloudflare'in paylaştığı verilere göre internette yaşanan problemler nedeniyle deprem sonrası internet trafiği bir önceki haftaya göre yarı yarıya düşmüş. Keza yine Cloudflare, ikinci depremin ardından sonraki saatlerde internet trafiğinin %94 azaldığını da belirtmişti.

Peki siz depremin ardından internetinizde sorunlar yaşadınız mı? Aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri
Yaşam

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri

Deprem sonrasıda gerçekleşen ve paylaşılan tüm son dakika haberlerini tek bir yerde bulabilirsiniz. Gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

Artçı Depremlerin Sayısı Rekora Gidiyor: Her 3 Dakikada Bir Deprem!
Yaşam

Artçı Depremlerin Sayısı Rekora Gidiyor: Her 3 Dakikada Bir Deprem!

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremin ardından hâlâ artçı depremler gerçekleşmeye devam ediyor. Artçıların sayısı rekora ulaşıyor.