Cumhurbaşkanlığı'na Bağlı Siber Güvenlik Başkanlığı Kurulacak! Peki Görevi Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı kurulması için talimat verdi. Peki bu kurum ne yapacak? İşte detaylar!

Oğuz Çakır -

Dünya her geçen gün biraz daha dijitalleşiyor. Her ne kadar bu durum çoğu zaman hayatımızı kolaylaştırsa da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Örneğin söz konusu dijital verilerin güvenliği nasıl sağlanacak? Üstelik bu durum vatandaşlar için bile oldukça ciddi bir sorunken, devletler için bambaşka bir kriz. 

Neyse ki bu konuda bazı adımlar atılıyor ve Türkiye Cumhuriyeti de istisna değil. Son olaral kabine mensubu bazı bakanlar tarafından yapılan açıklamaya göre,  T.C. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı kurulması için harekete geçildi.

teknoloji

Israil'in Patlattığı Çağrı Cihazı Nedir? Çağrı Cihazı Ne İşe Yarar?

Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı'nın Görevi Ne Olacak?

Konuyla ilgili harekete geçilmesinin ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı'nın görev tanımına dair maddeler açıklandı. Buna göre kurum, aşağıdaki hedefler doğrultusunda görev yapacak.

teknoloji

TSE ve TÜBİTAK'tan Siber Güvenlik İş Birliği

Özellikle İsrail'in Hizbullah'a yaptığı saldırıların ardından gündeme gelen güvenlik konusu için ciddi adımlar atılıyor. Umuyoruz ki ülkemiz hem fiziksel hem de siber saldırılara karşı Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı ve benzeri kurumlarla başarılı bir güvenlik duvarı oluşturabilir. 

Güvenlik

Bakan Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Kimlik Bilgilerinin Çalındığını Doğruladı

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye, olası bir siber saldırılara karşı ne kadar hazır? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR