Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Depremzedelere Kira Desteği Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere 1 yıl boyunca kira desteği verileceğini açıkladı. İşte detaylar!

Barış Bulut -

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremin etkileri sürüyor. Günlerdir süren arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra vatandaşlar depremzedelere yardım etmek için eşya ve bağış toplamaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Adıyaman'a kurulan çadır kentte vatandaşları dinledi ve bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin, tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle savaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkılan binalara ve can kayıplarına vurgu yaparak, bu binaların hepsini 1 yıl içinde yetiştirmek için gerekli talimatları verdiklerini belirtti.

Devletin deprem anından itibaren kurumları ve teçhizatı ile birlikte vatandaşının yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yıkım etkisinin 10 ile ve 500 kilometrelik bir alana yayılması nedeniyle sürecin bu denli zor olduğuna değindi ve yollardaki trafik ve hava koşullarının yaşananlarda etken olduğundan bahsetti.

Depremzedelere 1 Yıl Boyunca Kira Desteği Verilecek

Kurulan çadırkentlerde yaşamak istemeyen vatandaşların kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl boyunca depremzedelere kira desteği yapacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca geçtiğimiz gün açıkladığı 10 bin TL aile başı yardımıyla ilgili olarak hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 bin TL olarak verileceğini de duyurdu.

"Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız. İster Adıyaman'da ister farklı illerde 1 yıl itibariyle benim vatandaşlarım kalabilecek. Bu arada biz buradaki konutları inşa etmiş olacağız. Gençlerimizin yardım için nasıl çırpındığına şahidiz. Artçı sarsıntılara ve evine girememesine rağmen milletimizin de metanetine şahidiz. Allah milletimden razı olsun. Bu millet belaları ve felaketleri çok yaşadı. Şimdiden hazırlıklara başladık. Rezerv alanlarının tespit edilerek süratle inşaatların başlatılmasını enkazların kaldırılması talimatını verdik. Tabii değişik yerlerden otellerde iskan talepleri var. Vatandaşlarımız yerleşmek isterse kendilerini iskan edebiliriz."

Yaşam

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri

Yaşam

Deprem Bölgesindeki Yağma ve Hırsızlık Olaylarıyla İlgili Yeni Bir Genelge Yayınlandı!

Benzer İçerikler

YORUMLAR