ChatGPT'nin Ertelenen Ses Modu Kullanıma Sunuldu: Scarlett Johansson'un Sesi Var mı?

ChatGPT'nin uzun zamandır beklenen gelişmiş ses modu, öncelikli olarak belirli Plus abonelerine sunuldu. Peki ne zaman tam olarak çıkacak? İşte detaylar!

OpenAI'nin popüler dil modeli ChatGPT, beklenen Gelişmiş Ses Modu özelliğine nihayet kavuştu. Yaklaşık iki ay önce duyurulan, ancak bazı nedenlerden dolayı ertelenen ses moduna öncelikli olarak seçili Plus aboneleri erişim sağlayacak. Peki bu mod neler sunacak? İşte ayrıntılar…

ChatGPT 4 Nasıl Ücretsiz Kullanılır?
İNTERNET

ChatGPT 4 Nasıl Ücretsiz Kullanılır?

OpenAI'da her ay ücret ödeyerek yararlanabileceğiniz ChatGPT 4 teknolojisini ücretsiz olarak kullanmanın yollarını keşfedin. İşte uygulayabileceğiniz yöntemler!

ChatGPT Ses Modu Özelliği Neler Sunacak? Scarlett Johansson Benzeri Ses Olacak mı?

Bilindiği üzere OpenAI, daha önce GPT-4 tabanlı yeni gelişmiş ses modunu ertelediğini açıkladı. Bu kararın nedeni olarak, modun içerikleri tespit etme ve reddetme yeteneğini geliştirdiklerini gösteren şirket, bununla birlikte kullanıcı deneyimini iyileştirmek için biraz daha süreye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

OpenAI, CEO Sam Altman'ın daha önce belirttiği üzere yeni gelişmiş ses modunu kullanıma sundu. İlk olarak sınırlı ChatGPT Plus abonesiyle test edilecek yeni özellik herhangi bir sorun tespit edilmemesi durumunda ilerleyen dönemlerde daha fazla kişiye ulaşacak.

Yeni modla ilgili akıllardaki bir diğer soru işareti şüphesiz Scarlett Johansson. Birçok kullanıcı, modda yer alan Sky isimli asistanın sesinin ünlü oyuncuya benzediğini dile getirirken, bu iddialar kısa sürede tüm dünyada gündem oldu. Johansson ile OpenAI'in arası bu iddialar nedeniyle gerilirken, yapay zeka şirketi daha sonra sesi kaldırdı.

OpenAI sözcüsü Taya Christianson'un açıklamalarına göre ChatGPT'nin yeni gelişmiş ses modu yalnızca seslendirme sanatçılarıyla oluşturulan önceden ayarlanmış dört sese ev sahipliği yapacak. Kısacası, Scarlett Johansson benzeri olduğu iddia edilen ses modda olmayacak.

Son olarak OpenAI, tüm Plus kullanıcılarının sonbaharda yeni moda erişime sahip olmasını planladığını da söyledi.

ChatGPT'nin Ses Modu Nedir?

ChatGPT'nin ses modu, yapay zeka ile daha doğal ve etkileşimli bir iletişim kurma deneyimi sunmayı amaçlayan bir özelliktir. Böylece, yazılı metinler yerine, ChatGPT'nin sesli olarak yanıt vermesi mümkün hale gelir.

Tıpkı bir insanla konuşuyormuş gibi, sorularınızı sesli olarak sorabilir ve ChatGPT'nin sesli yanıtlarını alabilirsiniz. Ayrıca, Ses Modu kullanımıyla ilgili çeşitli videolar yayınlandı. Bunlardan bir tanesi ise aşağıda yer alıyor: