Resmi Gazete'de Yayımlandı! Türkiye'den Cep Telefonlarının Ucuzlamasını Sağlayacak Hamle!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ticaret Bakanlığı cep telefonu üretiminde kullanılan anakartlar için uygulanan gözetim tedbirinde değişikliğe gitti.

Akıllı telefonlar hayatımzın vazgeçilmez bir parçası. Günümüzde finansal işlemlerden tutun da temel iletişime kadar pek çok kritik konuda bu cihazlardan destek alıyoruz. Ancak bu ürünlerin fiyatı yüksek vergi oranları ve dolar kuru nedeniyle her geçen gün artıyor. Bu noktada ise devreye yerli üretim akıllı telefonlar giriyor. 

Montajı ülkemizde yapıldığı için daha uygun fiyatlı ve belirli bir miktara kadar öğrencilere vergi muafiyetli olan bu telefonlar ucuz çözüm olarak görülüyor. Şimdi ise Türkiye Cumhuriyeti, yerli üretimi desteklemek ve cep telefonu fiyatlarını düşürmek amacıyla yeni bir karar aldı. İşte detaylar!

WhatsApp, 1 Ekim'den İtibaren Bu 19 Telefonda Kullanılamayacak! Aralarında iPhone da Var
TEKNOLOJİ

WhatsApp, 1 Ekim'den İtibaren Bu 19 Telefonda Kullanılamayacak! Aralarında iPhone da Var

WhatsApp, 1 Ekim 2024 itibariyle bu telefonlara verdiği desteği sonlandıracak. İşte WhatsApp kullanamayacak telefonlar...

Anakart İthalatında Gözetim Kalktı: Yerli Üretim Akıllı Telefonların Fiyatı Düşecek!

Bilmeyenler için gözetim uygulaması, belirli ithal ürünlerin piyasa fiyatlarını ve miktarlarını kontrol etmek amacıyla kullanılan bir ithalat denetim mekanizmasıdır. Uygulama, devletin stratejik ya da hassas ürünlerin ithalatını yakından takip etmesini ve piyasa dengesini korumasını sağlar. Bir süredir bu gözetim uygulaması cep telefonu üretiminde kullanılan anakartlarda vardı. 

Kaçak Cep Telefonu Sayısında Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı: TÜİK Verileri Açıkladı!
MOBİL

Kaçak Cep Telefonu Sayısında Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı: TÜİK Verileri Açıkladı!

Kaçak telefon, yurt dışından getirilen telefon ve IMEI numarası kopyalanan telefon sayısında rekor seviyeye ulaşıldı. İşte detaylar!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Ticaret Bakanlığı cep telefonu üretiminde kullanılan anakartlar için uygulanan gözetim tedbirinde değişikliğe gitti. Bu kararla birlikte, birim fiyatı 100 doların altında olan anakartlar gözetim uygulaması kapsamından çıkarıldı.

Karar doğrultusunda, akıllı telefon üretiminde kullanılan anakartların ithalatında uygulanan sıkı kontroller azaltıldı. Söz konusu parçaları ülkemize getirmek artık çok daha kolay olacak. Bu durumun yerli üreticiler için maliyetleri ciddi oranda düşürmesi bekleniyor. 

iPhone Vergisiz Fiyatları Ne Kadar? Tam Fiyat Listesi
MOBİL

iPhone Vergisiz Fiyatları Ne Kadar? Tam Fiyat Listesi

iPhone vergisiz fiyatları ne kadar sorusunun cevabını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. İşte iPhone modellerinden alınan vergi miktarı!

Ayrıca Samsung, vivo ve Xiaomi gibi halihazırda Türkiye'de üretim yapan global akıllı telefon üreticiler için de işleri kolaylaştıracak. Kim bilir belki de Vestel, General Mobile ve Reeder gibi şirketler de Türkiye’de üretim konusunda daha büyük adımlar atacak.