BYD'nin 1 Milyar Dolarlık Türkiye Yatırımı Resmen Duyuruldu!

BYD, Türkiye'de 1 milyar dolar tutarında yatırım yapıyor. İşte Çinli otomotiv devi tarafından yapılacak dev yatırıma dair detaylar!

Geçtiğimiz hafta Çin merkezli otomotiv devi BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolar tutarında yatırım yapma kararı aldığı öne sürülmüştü. Hatta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz aylarda Bloomberg’e yaptığı açıklamada BYD ve Chery şirketlerinin Türkiye’de yatırım yapmaları konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirtmişti.

Geçtiğimiz dakikalarda konu ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da BYD yönetim kurulunu kabul etti ve bu 1 milyar dolarlık devasa yatırım resmileşmiş oldu.

BYD'nin Türkiye Yatırımı Resmen Açıklandı: Peki Neler Olacak?

BYD'nin yatırım sonrasında ülkemizde yaklaşık 1 milyar dolar sermayeli yıllık 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi ve mobilite AR-GE merkezi kurması için çalışmalar başladı. Bununla birlikte şirketin ilk etapta meclise sunulan ve ÖTV indirimi içeren kanun teklifiyle uyumlu şarjlı hibrit (PHEV) model üreteceği ifade ediliyor.

Emre Özpeynirci'ye göre BYD, ithal edeceği araçları da gümrük vergisinden muaf bir şekilde ülkemize getirecek. Dahası, BYD'nin bu yatırımının 1997'den bu yana doğrudan yapılan ilk yabancı otomobil yatırımı olduğunun altı çiziliyor. Bilindiği gibi en son 1997'den 2021'e kadar Türkiye'de sevilen Civic modelini üreten Honda bunu yapmıştı.

BYD'nin kuracağı üretim tesisinin 2026 yılında faaliyetlerine başlayacağı ifade ediliyor. Son olarak bu sayede 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

Uygun Fiyatlı Şehir Otomobili: Yeni Kia Picanto Türkiye'de!
Otomobil

Uygun Fiyatlı Şehir Otomobili: Yeni Kia Picanto Türkiye'de!

Kia, popüler hatchback modeli Picanto'yu yenilenmiş tasarımıyla Türkiye'ye getirdi. İşte Kia Picanto özellikleri, tasarımı ve fiyatı!

Yaşanan bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.