Bakan Şimşek'ten Vergisiz Telefon Düzenlemesine Yönelik Yeni Açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergisiz telefon düzenlemesine yönelik yeni açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Bakan Şimşek'ten Vergisiz Telefon Düzenlemesine Yönelik Açıklama!

Seçim döneminden bu yana gündemden düşmeyen vergisiz telefon düzenlemesinin detaylarına ilişkin söylentiler bir süredir öğrencilerin odak noktasıydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı gerçekleşti. Bu toplantıda, gençlere yönelik vergisiz telefon düzenlemesinin detayları dahil olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı.

Toplantının ardından seçim döneminin vaatlerinden biri olan öğrencilere vergisiz telefon düzenlemesiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli bir açıklama geldi.

15 Farklı Model Üzerine Çalışma!

Bakan Şimşek, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon fırsatında yerli üretim yapan firmaların düzenlemeye dahil edileceğini açıkladı. 15 farklı model üzerine çalıştıklarını belirten Şimşek, ülkenin cari açığını düşünerek hareket etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuya ilişkin açıklaması:

“Türkiye’de yerli üretim yapan firmalar dahil edilecek. Bunu yaparken aynı zamanda cari açığı da düşünmemiz gerekiyor. Cari açıktan dolayı Türkiye’de üretim yapan firmalar bu kapsama dahil edilecek. 60 milyar dolar cari açığımız var, bunu düşünerek hareket edeceğiz.”

Erdoğan Talimat Verdi: Üniversite Öğrencileri Vergisiz Telefon Alabilecek!
Yaşam

Erdoğan Talimat Verdi: Üniversite Öğrencileri Vergisiz Telefon Alabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, üniversite öğrencilerinin vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama için talimat verdi. İşte ayrıntılar!

Yerli Üretim Telefonlar

Üniversite öğrencileri yalnızca Türkiye'de üretimi olan telefonları vergiden muaf bir şekilde satın alabilecek. Bu açıklamanın ardından gözler yerli üretim kapsamına giren telefonlara çevrildi.

Bir sonraki Kabine Toplantısı açıklamasına kadar kesin bir model söylemek doğru olmaz. Ancak yapılan açıklamaya göre yerli üretim kapsamına giren bazı telefon markaları şunlar:

Samsung, Reeder, Xiaomi, Realme, vivo, TLC, Omix...

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.