Şaşıracaksınız: Astronotlar Uzayda Nasıl Spor Yapıyor? (Video)

NASA astronotu Loral O’Hara, uzayda geçirdiği süre boyunca uyguladığı spor rutinini paylaştı!

Türkiye'nin uzaya olan ilgisi ilk astronotumuz Alper Gezeravcı ile büyük oranda arttı. Bu sayede astronotların uzayda neler yaptığına dair daha fazla araştırma yapıyoruz ve onların rutinleriyle daha fazla ilgileniyoruz. Peki, astronotlar uzayda zinde kalabilmek için nasıl spor yapıyorlar? Bunlar için gerekli ekipmanları var mı?

NASA Astronotu Loral O’Hara, Uzaydaki Spor Rutinini Paylaştı

NASA astronotu Loral O’Hara, 5 Nisan 2024'te Dünya'ya geri dönmeden önce uzayda tam 203 gün geçirdi. Yerçekimsiz ortamda bu kadar uzun süreler kalmanın kaslara ve kemiklere olan zararını dikkate aldığımızda, O’Hara'nın bu süre boyunca spor yaparak zinde kaldığını söylemek yanlış olmaz.

Loral O’Hara ve Uluslararası Uzay İstasyonu tarafından paylaşılan videoya ve yapılan açıklamaya baktığımızda, astronotların günlük olarak planlanmış 2,5 saatlik egzersizlerinin olduğunu görüyoruz. Bu sürenin yaklaşık 60 dakikasını ağırlık kaldırma ve 30-50 dakikasını ise kardiyo (koşma veya bisiklete binme) hareketlerine ayırıyorlar.

Uzay Turizmi Nereye Gidiyor? NASA'dan Gelecek Videosu!
Bilim

Uzay Turizmi Nereye Gidiyor? NASA'dan Gelecek Videosu!

Uzay turizmi gelecekte nasıl bir şeye dönüşecek? NASA'nın vizyonunu ortaya çıkaran nispeten yeni bir video, uzay yolculuğunun muazzam evrimine odaklanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!