Heyecanlandıran İddia: Apple Otomobilden Vazgeçmedi!

Apple Car projesi iptal edilmiş olabilir fakat teknoloji devi halen elektrikli araçlara ilgi göstermeye devam ediyor. İşte Rivian iddiaların detayları!

Şubat ayında Apple Car projesinin iptal edildiğinin açıklanması ve bu projede çalışan kişilerin Apple'ın yapay zeka çalışmalarında görevlendirilmesi, 2024 yılına damga vuran teknolojik gelişmelerden birisi oldu.

Apple'ın 10 yıldır devam eden bu otomobil projesini iptal etmesi, tuhaf bir şekilde bazı analistler tarafından iyi bir gelişme olarak görüldü. Apple Car iptal edilmiş olsa da teknoloji devi elektrikli araçlara ilgi göstermeye devam ediyor.

Apple ile Rivian Ortaklık Mı Yapacak?

Digitimes'ın haberine göre Apple bir elektrikli araç üreticisi ile ortaklık kurmayı planlıyor ve bu firmanın Rivian olduğu iddia ediliyor. Söz konusu iddia hakkında daha fazla detaya sahip değiliz, fakat bu bilginin Apple'ın tedarik kaynaklarından alındığı vurgulanıyor.

Apple ve Rivian arasındaki bağlantı uzun süredir devam ediyor. Apple Car projesinin iptal edilmesinden hemen sonra şirketin Rivian'ı satın alması gerektiğine dair söylemler ortaya atılmıştı, fakat Apple sessizliğini koruduğu için bu konunun üstü kapandı.

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Apple iPhone 16 Serisi Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone 15 modelleri tanıtıldıktan sonra iPhone 16 serisinin özellikleri merak edilmeye başlandı. Peki, önümüzdeki yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modelleri donanım konusunda neler sunacak? 12 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Wonderlust etkinliği sırasında

Bu iddiaların tekrar alevlenmiş olması sevindirici bir gelişme fakat güçlü bir ihtimal de söz konusu: Rivian'ın araçları şu anda CarPlay ve Android Auto desteğine sahip değil. Apple'ın firmayla yaptığı yoğun görüşmelerin nedeni CarPlay entegrasyonu olabilir.