Beklenen Oldu: Apple ilk PC Emülatörünü Onayladı!

Geçtiğimiz ay mağazada listelenen ancak çok geçmeden Apple tarafından kaldırılan iOS destekli ilk PC emülatörü yeniden mağazadaki yerini aldı. İşte detaylar!

Beklenen Oldu: Apple ilk PC Emülatörünü Onayladı!

Apple, Nisan ayında uygulama kurallarını Avrupa Birliği çerçevesinde güncelledikten sonra iOS'ta retro konsol emülatörleri görünmeye başlamıştı. Şimdi de Apple, daha önce reddettiği bir Windows PC emülatörünü ilk kez onayladı.

The Verge'in bildirdiğine göre UTM SE uygulaması artık iPhone'larda, iPad'lerde ve Apple Vision Pro'da kullanılabiliyor. Bu emülatör, Windows XP'den başlayarak çeşitli Windows sürümlerini, belirli Linux ve macOS sürümlerini çalıştırabiliyor.

Apple Geçtiğimiz Ay Emülatörü Neden Kaldırmıştı?

UTM SE'nin App Store'da onaylanması sürpriz oldu çünkü Haziran ayında Apple bu uygulamanın mağazada listelenmesine izin vermemişti. Ret sebebi olarak PC'lerin "retro oyun konsolu" tanımına uymadığı gerekçesi gösterilmişti.

Apple'ın politikalarında neyin değiştiği tam olarak belli değil ancak UTM SE ekibinin sosyal medya paylaşımlarına göre Apple bu kararı yeniden gözden geçirmiş gibi görünüyor ve emülatörün deneyimi de iyileştirilmiş durumda.

Emülatör kullanmak yasal olsa da eski yazılım ve oyunları korsan olarak kullanmak elbette yasal değil ve bu durum, emülatörlerinApp Store'da uzun süre yer almamasına neden olmuştu.

iPad'de Nintendo Oyunlarını Oynamak Artık Mümkün: Peki Nasıl?
OYUN

iPad'de Nintendo Oyunlarını Oynamak Artık Mümkün: Peki Nasıl?

Popüler Nintendo emülatörü Delta, yeni 1.6 sürümü ile artık iPad'lerde kullanılabilecek. İşte detaylar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.