Apple'dan Kritik Karar! Her Yıl Yeni iPhone Devri Bitiyor

Mark Gurman, Apple'ın ürün stratejisinin değişim sürecinde olduğunu ve yakında her sene yeni iPhone kararından dönülebileceğini iddia etti.

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 16 serisini tanıttı. Yeni modeller her ne kadar tüm dünyadaki teknoloji tutkunları tarafından oldukça beğenilse de bazı insanlar tarafından da yeterince yenilik sunmadığı gerekçesiyle eleştirildi. Görünen o ki Apple de yeterince geliştirme sunamadığı iddialarına kısmen de olsa katılıyor ve her yıl yeni iPhone stratejisini terk etmeyi düşünüyor. İşte detaylar!

2025'in İlk Yarısında Tanıtılacak Apple Ürünleri Sızdırıldı: Ucuz iPhone ve Dahası!
MOBİL

2025'in İlk Yarısında Tanıtılacak Apple Ürünleri Sızdırıldı: Ucuz iPhone ve Dahası!

2025 yılının ilk yarısında tanıtılacak Apple ürünleri ortaya çıktı. Yeni cihazların arasında uygun fiyatlı iPhone da bulunuyor. İşte detaylar!

Apple, Her Yıl Yeni iPhone Çıkarmaktan Vazgeçebilir!

Akıllı telefon teknolojilerin özellikle son on yılda oldukça hızlı gelişim gösterdi. Bu durum, neredeyse her yeni modelde daha iyi kamera, performans, ekran, tasarım ve batarya gibi gelişmelere yol açtı. Ancak son birkaç yılda bu gelişimin tüketiciye yansıması azaldı. Bu nedenle her yıl çıkan yeni telefonu alan insan sayısı bile azaldı. 

Örneğin kişisel bir örneklendirme yapacak olursam bir teknoloji tutkunu olarak ben iPhone 14 Pro Max'ten iPhone 15 ve iPhone 16 serisine geçiş yapmak için geçerli bir neden bulamadım. Elbette ki bunun temel nedeni son birkaç yıl içerisinde çıkan amiral gemisi telefonların neredeyse her konuda "yeterli" performans sunması. 

Görünüşe göre bu sorun Apple'ın da dikkatini çekmiş duurumda. Mark Gurman'ın iddiasına göre şirket, şimdiden ürün tanıtımı konusunda stratejisini değiştirdi. iPhone'lar dışındaki her Apple ürünü zamanı fark etmeksizin "hazır" olduğu zaman tanıtılıyor. Sadece iPhone'lar ve Apple Watch modelleri düzenli olarak her yıl yenileniyor. 

Gurman'a göre Apple, zaman içerisinde bu inadından da vazgeçerek her yıl yeni iPhone tanıtmayı bırakabilir. Bunun yerine iki senede bir tanıtılan cihazların tüketiciyi yenilemek konusunda daha iyi motive edeceğini düşünülüyor. Elbette ki bu kesin bir bilgi değil. Apple her an planlamasında değişikliğe gideceği gibi şapkadan tavşan da çıkarabilir. 

Ancak şu kesin ki günümüzde akıllı telefon teknolojileri neredeyse doygunluk noktasına ulaştı. Eğer profesyonel işlerle ilgilenmiyorsanız en yeni ürünler sizin ihtiyaçlarınız için fazla olabilir. Bu nedenle bir cihaz satın alırken dikkatli davranmalı ve iyi araştırma yapmalısınız. Yine de kafa karışıklığı yaşıyorsanız daima Tamindir'deki rehberlerimizden faydalanabilirsiniz. 

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz. Sizce Apple mevcut her sene yeni bir iPhone stratejisini korumalı mı yoksa iki yılda bir iPhone mu tanıtmalı. Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.