Apple 2023 Etkinliği Tamamlandı: İşte Tanıtılan Ürünler!

Apple'ın iPhone 15 serisini tanıttığı Wonderlust etkinliğinde neler oldu? İşte lansmanda ön plana çıkan detaylar ve daha fazlası!

Apple'ın merakla beklenen Wonderlust etkinliği gerçekleştirildi. Lansmanda; iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max başta olmak üzere merak edilen diğer Apple cihazlarıyla ilgili bilgiler verildi.

Türkiye saatiyle 20.00’de başlayan canlı yayın, geçen yıl olduğu gibi bu sene de Apple Park kampüsünde yer alan Steve Jobs Theater'da gerçekleşti.

Apple Watch Series 9 Tanıtıldı!

Lansmanda tanıtılan ilk cihaz Apple'ın akıllı saati Apple Watch oldu. Apple Watch'ın tanıtımında göze çarpan ilk şey cihazın parmak şıklatmasıyla aktif hâle gelmesi oldu. Buna göre parmak şıklatarak aramalara cevap verebilir ve ana sayfada gezinebilirsiniz.

Saatin pembe, gece mavisi, kırmızı renklerde kordonu olacağı açıklandı. Kordonların %82 oranında geri dönüşüme açık olduğu da belirtildi. Ayrıca cihazın altın ve gümüş renginde kılıfları da olacak. 

Cihazın 18 saat yetecek kadar batarya gücüne sahip olacağı da söylendi. 41 mm ve 45 mm’lik iki farklı boyut seçeneğiyle tanıtılan Watch Series 9, Always on Display özelliğini destekleyecek.

Apple Watch Series 9'un alüminyum versiyonunun başlangıç fiyatı 14.999 TL olacak. Cihazın paslanmaz çelik versiyonu ise 33.499 TL olacak.

Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2, %95 geri dönüşümle yapılmış bir saat ve genellikle sporcuların işine yarayacak. Örneğin koşuda, bisiklet kullanımında, sualtı dalışlarında cihaz size çeşitli olanaklar sağlayacak.

Apple Watch Ultra ile 40 metreye kadar dalış yapabilirsiniz. Yine el şıklatmasıyla açabileceğiniz cihazın 72 saat güç modunda, 36 saat güç modunda olmadan çalıştığı öğrenildi. 

Saatin geliştirilmiş optik kalp atış sensörü, sporcu kullanıcılara daha iyi bir deneyim sağlayacak. GPS özelliğiyle de dikkat çeken cihazın 49 mm kasa çapına sahip olması, Apple Watch'ın en büyük saati olma özelliğine erişmesini sağladı.

Cihazın ön siparişleri bugünden itibaren başladı. 22 Eylül'de ise tamamen satışa çıkacak.

Apple Watch Ultra 2'nin başlangıç fiyatı 39.999 TL olacak.

Apple Watch Series 9 Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Apple Watch Series 9 Özellikleri ve Fiyatı

Bu rehberde Apple Watch Series 9 özellikleri ve fiyatı hakkında merak edilen soruları cevaplayacağız. İşte Apple'ın yeni akıllı saatine dair detaylar!

iPhone 15 Serisi Tanıtıldı!

Apple'ın lansmanda Watch 9 Series'in ardından tanıttığı diğer ürünleri iPhone 15 ve iPhone 15 Plus oldu. Her iki cihazın da ayrıntılı özellikleri ve fiyatı açıklandı. Apple'ın yeni seride dikkat çekmek istediği bazı önemli noktalar olduğu da görüldü.

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus

iPhone 15, bir dağın en ufak ayrıntısını bile çekebilecek kadar iyi bir kameraya sahip. 48 Megapiksel kamera çözünürlüğüne bakılacak olursa bu özellik pek de sürpriz değil.

Suya ve toza dayanıklı cihazın mavi, yeşil, pembe ve siyah renklerinin olacağı açıklandı. Cihazın bataryasının ise %100 kobalttan oluştuğu belirtildi. Böylece Apple'ın yeni seride en önem verdiği konunun geri dönüşüm olduğunu görüyoruz.

iPhone 15'in 'Bul Beni' özelliği, kaybettiğiniz cihazlarınızı bulmanızı sağlayacak. Bunun dışında cihazın acil durumlar için geliştirdiği bir özellik de mevcut.

Diyelim ki bir araba kazası geçirdiniz ve telefonunuz çekmiyor. Bu durumda başınıza gelen acil durumu bu özellik sayesinde yetkililere bildirebiliyorsunuz.

Cihazın bir diğer önemli özelliği ise 'Sesi Azalt'. Çok gürültülü bir yerde telefonda konuşuyorsanız Sesi Azalt özelliği sayesinde etraftaki gürültüyü azaltabileceksiniz.

iPhone 15'in başlangıç fiyatı 49.999 TL olacak.

iPhone 15 Plus'ın 5 renk seçeneği olacak. Bunlar; siyah, sarı, mavi, pembe, yeşil. Alüminyum tasarımıyla dikkat çeken cihazın arka yüzeyi renkli işlenmiş camdan oluşuyor.

Cihazın ön yüzeyinde seramik koruyucu olduğu görüldü. iPhone 15 Plus'ın 128 GB, 256 GB, 512 GB olmak üzere üç farklı hafıza seçeneği olacak.

Cihazın başlangıç fiyatı 56.999 TL olacak.

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları
MOBİL

Apple iPhone 15 Özellikleri ve Fiyatları

Apple'ın merakla beklenen etkinliği gerçekleşti ve iPhone 15 serisinin tüm modelleri tanıtıldı. iPhone 15 serisi özellikleri ve fiyatları burada!

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro'nun 4 renk seçeneği bulunacak. Bunlar; gümüş, titanyum grisi, siyah ve lacivert. Telefon, diğer cihazlarda olduğu gibi %100 alüminyumdan oluşuyor.

Cihazın ses açma kapama tuşuyla ilgili yeni bir güncelleme olduğu söylendi. Buna göre ses açma kapama düğmesi artık ayrı bir düğme olarak kullanılacak. Bu düğmenin kısayollarında ise ses kaydı, fotoğraf ve el feneri gibi seçenekler bulunuyor.

Endüstrinin ilk 3 nanometre çipinin üretildiği açıklandı. Bu çip A17 Pro olarak tanıtıldı. Yeni çipin güncellemesi sayesinde telefondaki oyunların efektleri daha gerçekçi ve daha güçlü olacak.

İphone 15 Pro'nun hızlı ve uzun batarya özelliği sayesinde telefonda oyun oynamak daha eğlenceli hâle gelecek. Şirketin söylediğine göre insanların telefonda oyun oyamakla ilgili algısı resmen sarsılacak.

iPhone 15 Pro'nun başlangıç fiyatı 64.999 TL olacak. Pro Max'in başlangıç fiyatı ise 76.999 TL olacak.

iPhone 15 Serisi Türkiye Fiyatları Açıklandı: Cep Yakıyor!
İNTERNET

iPhone 15 Serisi Türkiye Fiyatları Açıklandı: Cep Yakıyor!

Lansmanı gerçekleşen iPhone 15 serisinin Türkiye satış fiyatları belli oldu. İşte cihazların güncel fiyat etiketleri!

Peki siz iPhone 15 serisinin özelliklerini nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi bizimle aşağıdaki kutucuktan paylaşabilirsiniz.