TikTok, ABD Yasağına Bir Adım Daha Yaklaştı: Yasa Tasarı Biden'a Gönderildi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde TikTok yasaklanacak mı sorusunun yanıtı merak edilirken önemli bir yasa tasarısı Biden'a gönderildi. İşte detaylar!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) TikTok tartışması uzun bir süredir devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Temsilciler Meclisi'nde popüler sosyal medya hizmetinin yasaklanmasına yönelik bir oylama yapılmış ve çoğunluk oy yasaklanması yönünde çıkmıştı.

En son yaşanan gelişme ise, ABD Başkanı Biden'a yasa tasarısının iletilmesi oldu. Biden, yasaklanma durumu konuşulmaya başladığında da, yasa tasarısı kendisine gittiğinde onaylayacağını söylemişti.

ABD'de TikTok Yasağı İçin Son Durum ne?

Çin merkezli ByteDance şirketine ait olan sosyal medya platformunun ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğuna yönelik söylentiler sürerken Temsilciler Meclisi'nde bir oylama yapıldı. 352 kişi evet oyu kullanırken 65 kişi ise hayır oyu kullandı.

Oylaması yapılan yasa tasarısına göre şirkete 180 gün süre verilmiş ancak daha sonra bu süre uzatılmıştı. Bu süre zarfında TikTok farklı bir şirkete satılmaması hâlinde ABD'de yasaklanacaktı. Bu kapsamda ABD vatandaşları App Store ve Play Store üzerinden TikTok'a erişemeyecek. Hizmetin web sürümünün de yasaklanacağı düşünülüyor.

Temsilciler Meclisi'nde onay çıkan yasa tasarısı Senato'da da oylandı ve buradan da 79 oy ile onay çıktı. Onay çıkmasıyla birlikte bu sabah yasa tasarısı imzalaması için Biden'a gönderildi. ABD Başkanı Joe Biden, yasa tasarısına imzasını atacak.

Biden geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada "Eğer Kongre söz konusu yasa tasarısını onaylarsa, ben de imzalarım" demişti. Yasa tasarısını imzalandığı andan itibaren ByteDance'in TikTok'u satmak için sunulan bir yıllık süresi başlamış olacak. Bu 1 yıllık süreçte eğer platform satılmamış olursa ABD'de tamamen yasaklanmış olacak.

Bekleyiş Sona Erdi: TikTok Notes Kullanıma Sunuluyor!
SOSYAL MEDYA

Bekleyiş Sona Erdi: TikTok Notes Kullanıma Sunuluyor!

Haftalardır süren söylenti ve spekülasyonların ardından TikTok Notes nihayet belirli Android ve iOS kullanıcılarına sunuldu.

ABD'deki Temsilciler Meclisi tarafından verilen karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR