7 Bin TL Üzeri Ödemeler İçin Yeni Şart Getirildi: Bunu Yerine Getirmeyenler Ceza Alacak!

7 bin TL'yi aşan tüm tahsilat ve ödeme işlemleri için yeni bir şart getirildi. Bu şartı yerine getirmeyen kişilere ceza verilecek. İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme yaptı. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile birlikte 7 bin TL'yi aşan tüm tahsilat ve ödemelerde banka veya finansal kurumlardan işlem yapılması zorunlu oldu.

7 Bin TL Üzeri Ödemeler İçin Getirilen Yeni Şartın Detayları

Yeni düzenleme, Resmi Gazete üzerinden yayınlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile resmen yürürlüğe girdi. Bu uygulamaya uymayan her iki tarafa da ayrı ayrı ceza verilecek. Yani belirtilen miktar üzerindeki alışverişte nakit ödeme dönemi sona erdi.

Banka hesabı veya kredi kartı olmayan kişiler, satıcının hesabının bulunduğu bankanın şubesine gidip, işleme ait açıklamalara yer verip, karşılığında banka dekontu alarak ödemeyi yerine getirirse zorunluluğa uymuş sayılacak.

Resmi Gazete'de banka hesabı veya kredi kartı olmayan kişiler ile ilgili şöyle bir örnek verildi:

"Herhangi bir banka hesabı veya kredi kartı bulunmayan Bay (C), mobilya perakende ticareti ile uğraşan (D) Ltd. Şti.’den 15.000 TL tutarında bir masa satın almıştır. Bay (C) söz konusu ödemeyi gerçekleştirmek için (D) Ltd. Şti.’nin hesabının bulunduğu bankanın bir şubesine gitmiş, işleme ait açıklamalara yer vermek ve karşılığında banka dekontu almak suretiyle ödemeyi yerine getirmiştir. Bu durumda tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak ve Bay (C) ile (D) Ltd. Şti.’ne ceza uygulanmayacaktır."

Resmi Gazete'deki düzenlemede "Tevsik zorunluluğu kapsamında olanların (mükellef olmayanların kendi aralarında yapacakları işlemler hariç olmak üzere) yapacakları, 7.000 TL’yi aşan tutardaki her türlü tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmaları ve bu tahsilat ve ödemeleri söz konusu kurumlarca düzenlenen belgeler ile tevsik etmeleri zorunludur" maddesine yer verildi.

Kira Ödemelerinde Yeni Dönem! Cezalar Resmi Gazete'de Yayımlandı
Yaşam

Kira Ödemelerinde Yeni Dönem! Cezalar Resmi Gazete'de Yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıt dışı kira ödemelerini engellemek için caydırıcı cezalar içeren yeni kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni düzenleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.