Covid-19 salgınıyla birlikte video konferans uygulamaları başta iş ve eğitim olmak üzere birçok alanda popüler hale geldi. Popüler olan bu video konferans uygulamaları içerisinde Zoom’da yer alıyor.
Zoom’da gerçekleştirilen toplantılar sayesinde insanlar birbirleriyle etkileşim kurarak çalışmalarını eksiksiz sürdürebilir. Yalnız toplantılar uzun sürdüğünde toplantının verimliliği düşebilir ya da katılımcıların dikkati dağılır. Böyle durumlarla karşılaşmamak için toplantılarda müzik kullanılabilir. Biz de bu rehberde Zoom toplantılarına müzik ekleme yöntemlerine değineceğiz.
Zoom Toplantılarına Müzik Ekleme Yöntemleri
Zoom toplantılarının verimli geçmesini sağlamak için müzikler şöyle eklenebilir:
1. Ekran Paylaşmadan Zoom’da Arka Plan Müziği Çalma
Zoom’da ekran paylaşılmadan toplantılarda müzik şu şekilde açılır;
- Zoom toplantı penceresi açık konumdayken Zoom’un kontrol çubuğu üzerinden “Paylaş” butonuna tıklanır.
- Ekranda açılacak pencere üzerinden “Gelişmiş” sekmesine basılır.
- “Bilgisayar Sesi” butonuna tıklanıp sonrasında “Paylaş” seçilir.
Yukarıdaki adımların ardından YouTube, Spotify, Apple Music gibi uygulamalardan müzik açılabilir. Açılan müzikler ekran paylaşılmadan katılımcılara aktarılır. Müzik paylaşımı, “Bilgisayarım Sesi” ve sonrasında yanındaki “X” işaretine tıklanarak durdurulur.
2. Zoom’da Ekran ve Ses Paylaşımı
Zoom toplantılarına müzik ekleme işlemi esnasında cihaz ekranı da paylaşılabilir. Zoom’da ekran ve ses paylaşımı için şu adımlar takip edilmeli;
- Zoom toplantı penceresi açık durumdayken uygulamanın kontrol çubuğu üzerinden “Paylaş” butonuna basılır.
- “Ekranlar” sekmesi üzerinden paylaşılmak istenen pencerenin üzerine tıklanır.
- “Düzenler” panelinin “Seçenekler” kısmında konumlanan “Sesi Paylaş” butonu işaretlenir. Bu butonun yanında konumlanan aşağı imleç () tıklanarak Stereo (yüksek sadakat) ve Mono ses seçenekleri arasında da geçiş yapılabilir.
- En son adımda “Paylaş” butonuna basılır.
- Paylaşım tamamlandıktan sonra Zoom araç çubuğundan “Paylaşımı Durdur” seçilir.
Zoom toplantılarında müzik açmadan önce hem ses ayarları hem de müzik çalma işlevi test edilmelidir. Tüm katılımcıların sesleri net şekilde duyması için arka planda gürültü olmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Toplantı için seçilecek müzikler, dikkati dağıtmamalıdır. Toplantının konusuna göre odaklanma, rahatlatıcı ya da enerjik müzikler seçilebilir.