Zoom Toplantılarına Müzik Nasıl Eklenir?

Zoom toplantılarına gerektiğinde müzik eklenebilir. İşte Zoom toplantılarına müzik ekleme yöntemleri!

Covid-19 salgınıyla birlikte video konferans uygulamaları başta iş ve eğitim olmak üzere birçok alanda popüler hale geldi. Popüler olan bu video konferans uygulamaları içerisinde Zoom’da yer alıyor.

Zoom’da gerçekleştirilen toplantılar sayesinde insanlar birbirleriyle etkileşim kurarak çalışmalarını eksiksiz sürdürebilir. Yalnız toplantılar uzun sürdüğünde toplantının verimliliği düşebilir ya da katılımcıların dikkati dağılır. Böyle durumlarla karşılaşmamak için toplantılarda müzik kullanılabilir. Biz de bu rehberde Zoom toplantılarına müzik ekleme yöntemlerine değineceğiz.

Sık Yaşanan Zoom Hataları ve Çözümleri Nelerdir?
YAZILIM

Sık Yaşanan Zoom Hataları ve Çözümleri Nelerdir?

İndirme hatası, yükleme problemi, bağlanma hatası gibi sık yaşanan Zoom hataları için bir rehber hazırladık. İşte uygulanabilecek çözüm yöntemleri!

Zoom Toplantılarına Müzik Ekleme Yöntemleri

Zoom toplantılarının verimli geçmesini sağlamak için müzikler şöyle eklenebilir:

1. Ekran Paylaşmadan Zoom’da Arka Plan Müziği Çalma

Zoom’da ekran paylaşılmadan toplantılarda müzik şu şekilde açılır;

  • Zoom toplantı penceresi açık konumdayken Zoom’un kontrol çubuğu üzerinden “Paylaş” butonuna tıklanır.
  • Ekranda açılacak pencere üzerinden “Gelişmiş” sekmesine basılır.
  • “Bilgisayar Sesi” butonuna tıklanıp sonrasında “Paylaş” seçilir.

Yukarıdaki adımların ardından YouTube, Spotify, Apple Music gibi uygulamalardan müzik açılabilir. Açılan müzikler ekran paylaşılmadan katılımcılara aktarılır. Müzik paylaşımı, “Bilgisayarım Sesi” ve sonrasında yanındaki “X” işaretine tıklanarak durdurulur.

2. Zoom’da Ekran ve Ses Paylaşımı

Zoom toplantılarına müzik ekleme işlemi esnasında cihaz ekranı da paylaşılabilir. Zoom’da ekran ve ses paylaşımı için şu adımlar takip edilmeli;

  • Zoom toplantı penceresi açık durumdayken uygulamanın kontrol çubuğu üzerinden “Paylaş” butonuna basılır.
  • “Ekranlar” sekmesi üzerinden paylaşılmak istenen pencerenin üzerine tıklanır.
  • “Düzenler” panelinin “Seçenekler” kısmında konumlanan “Sesi Paylaş” butonu işaretlenir. Bu butonun yanında konumlanan aşağı imleç () tıklanarak Stereo (yüksek sadakat) ve Mono ses seçenekleri arasında da geçiş yapılabilir.
  • En son adımda “Paylaş” butonuna basılır.
  • Paylaşım tamamlandıktan sonra Zoom araç çubuğundan “Paylaşımı Durdur” seçilir.

Zoom toplantılarında müzik açmadan önce hem ses ayarları hem de müzik çalma işlevi test edilmelidir. Tüm katılımcıların sesleri net şekilde duyması için arka planda gürültü olmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Toplantı için seçilecek müzikler, dikkati dağıtmamalıdır. Toplantının konusuna göre odaklanma, rahatlatıcı ya da enerjik müzikler seçilebilir.