Uzaktan Endoskopi Yapmak İçin Geliştirildi: Yutulabilir Pillbot Nedir?

Uzaktan endoskopik yapılmasını sağlayan yeni ve yutulabilir bir mini robot geliştirildi. İşte, Pillbot'un özellikleri ve faydaları!

Sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişmeler uzmanlık gereken müdahaleleri daha kolay ve pratik bir hale getiriyor. Tedavi ve tespit süreciyle ilgilenen uzmanlar teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanarak daha hızlı ve etkili sonuçlar alabiliyor.

Bu durum hastaların da bu süreçleri daha kolay atlatmasına destek oluyor. Sağlık alanında yapılan büyük çaplı yeniliklerden biri de geçtiğimiz günlerde geliştirilen Pillbot isimli bir mikro robot oldu. Yutulabilir özellikteki bu robot, endoskopi sürecini kolaylaştırmak için tasarlandı.

Peki, ama nasıl? Derseniz, bu yazımızda yutulabilir Pillbot ile ilgili detayları ele alıyoruz. İşte, uzaktan endoskopi yapmak için kullanılacak mikro robotun özellikleri!

Giyilebilir Sağlık Teknolojileri Nelerdir?
Yaşam

Giyilebilir Sağlık Teknolojileri Nelerdir?

İnsanların yaşam kalitesini yükselten ve sağlıkla ilgili durumlarını yakından takip eden giyilebilir sağlık teknolojileri nelerdir? İşte detaylar!

Yutulabilir Mikro Robot Pillbot Nedir?

Endiatrx tarafından geliştirilen bu minik robotlar şu anda klinik testlere tabi tutuluyor. Bu testlerden alacağı sonuçlar doğrultusunda cihazın satışa çıkma ihtimali mevcut. Normal bir ağrı kesiciden biraz daha büyük boyutlarda üretilen bu robotlar kolayca yutulabiliyor. Yuttuğunuz nesnelerin sindirim yolunda izlediği doğal yolu takip eden bu robotlar geçtiği bölümlerdedki görüntüleri kaydedebiliyor.

Kayıt için Pillbot’un içine yerleştirilmiş bir adet kamera mevcut. Bunun yanında aydınlık görüntüler elde etmek amacıyla cihaza konumlandırılmış LED ışıklr da bulunuyor. Kaydedilen veriler Pillbot’tan akıllı telefona ya da bilgisayara gönderilebiliyor.

Yutulabilir Mikro Robot Pillbot Ne İçin ve Nasıl Kullanılır?

Endoskopi yapılması gereken bir hastanın kendi evinde dinlenmekte olduğunu, uzman doktorun ise hastaneden bu süreci yönetmek istediğini düşünün. Evde yatan hastaya verilen Pillbot’un yutulması ile hastanedeki doktorun önüne düşecek veriler hem hastaya hem de uzmana ciddi anlamda zaman kazandıracak. 

Cihaz içinde video kaydı yapan kamera ve aydınlatmaların yanı sıra bu sistemin çalışması için gerekli gücü sağlayan bir adet lityum batarya bulunacak. Gastrointestinal problemlerin çözümü için ihtiyaç duyulan endoskopi, bazı hastalar için zorlayıcı bir süreç haline gelebiliyor.

Ağızdan giren ince bir tüp ile sindirim sisteminde yapılan görüntülemeler, Pillbot ile çok daha acısız ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Siz bu mikro robotu nasıl buldunuz? Geleneksel endoskopi yerine Pillbot ile uygulama yaptırmayı tercih eder miydiniz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın!