YouTube Uyku Zamanlayıcısı Nedir? Nasıl Kullanılır?

YouTube'un video izleyip müzik dinleyerek uyuyanlar için sunduğu yeni özelliği keşfedin. İşte, YouTube Uyku Zamanlayıcısı'nın özellikleri ve kullanımı!

YouTube’un mobil uygulamasına yeni gelen özellik sayesinde artık sabahları uyandığınızda kendinizi alakasız videoları izlerken bulmanıza gerek kalmayacak. Video izleyerek, müzik dinleyerek uyumayı seven YouTube kullanıcıları yeni özellik sayesinde video izleme deneyimini iyileştirme fırsatı bulacak.

Sabaha kadar oynatılan videolar yüzünden biten batarya sorunsalını da ortadan kaldıran bu özellik, Android için YouTube uygulamasının son sürümüne ilişkin bilgilerde görüntülendi. YouTube Müzik’te hali hazırda bulunan ve artık YouTube’un kendi uygulamasında da kullanılabilecek olan bu özelliğe gelin, yakından bakalım.

YouTube MP3 Dönüştürme Nasıl Yapılır? Youtube MP3 Dönüştürücü
NASIL YAPILIR

YouTube MP3 Dönüştürme Nasıl Yapılır? Youtube MP3 Dönüştürücü

Dünyada en çok kullanılan video izleme platformu YouTube'dan MP3 dönüştürme işlemi nasıl yapılır? YouTube MP3 dönüştürücü hizmetlerini sıraladık.

YouTube Uyku Zamanlayıcısı Nedir?

YouTube’un Müzik uygulamasında şu anda kullanılabilen uyku zamanlayıcısı en çok müzik dinleyerek uyumayı sevenlerin işine yarıyor. Ayarlanan vakitte medya oynatımı sonlandırılıyor. Yani, siz uyusanız bile medya yönetimi sizin elinizde olmuş oluyor. Böylece sabaha kadar gereksiz veri tüketimi yapmanıza ve bataryanızı boşa harcamanıza gerek kalmıyor. 

Sabah uyandığınızda şarjınız bitmiş ve siz uyurken sayısız video izlenmiş bir telefon yerine ayarladığınız vakitte medya oynatımı sonlandırılmış, pil yüzdesi korunmuş bir telefonla güne başlama şansınız oluyor. Uykuya geçişi kolaylaştıran medya içeriklerinin izlenme sayılarını göz önünde bulunduracak olursak bu özellik birçok kişinin işine yarayacaktır.

YouTube Uyku Zamanlayıcısı Nasıl Kullanılır?

iOS’ta YouTube özelinde olmasa da genel olarak uygulamaların kullanım süresini sınırlandırabileceğiniz bir özellik mevcut. Gerekli ayarlamaları yaparak istediğiniz herhangi bir uygulamanın belirli bir süre sonunda kapatılması emrini verebilirsiniz.

Artık YouTube’un kendine ait uyku zamanlayıcısı özelliği sayesinde Android cihazlarda da bu işlemi yapmak mümkün hale geliyor. Şu an test aşamasında olan özelliğin ne zaman genel kullanıma açılacağı henüz bilinmiyor. Google’da olduğu gibi YouTube’da da profil resmine tıkladıktan sonra Ayarlar kısmından bu seçimi yapabileceğimizi düşünüyoruz.

Bunun için ‘uyku vaktini hatırlat’ seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekecek. YouTube’da uykuya dalmayı kolaylaştıran müzik ve videolara gösterilen yoğun talebe baktığımızda bu özelliğin yaygın olarak kullanılması muhtemel.

YouTube Açılmıyor, Nasıl Düzeltilir? Pratik Çözüm!
NASIL YAPILIR

YouTube Açılmıyor, Nasıl Düzeltilir? Pratik Çözüm!

YouTube açılmıyor, çözüm yolları neler sorusunun yanıtını merak eden kişiler için problemin düzelmesini sağlayabilecek çeşitli çözüm yöntemlerini sıraladık.

Siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? YouTube’da müzik dinleyerek veya video izleyerek uyumayı seviyor musunuz? Uyku zamanlayıcısı özelliğini kullanacağınızı düşünüyor musunuz? Bu konuya ilişkin görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!