Yetişkinler İçin En İyi 10 Android Eğitim Uygulaması

Nedendir bilinmez okula gitmeyi seven çok az insan vardır. Örneğin benim okula gitmeyi sevmeme sebeplerimden birisi sabah erken kalkmak zorunda olmamdı. Belki de neredeyse bütün insanların ortak noktalarından birisidi okula gitmeyi sevmemek.

Elifcan Mehekli Çakmak -

Nedendir bilinmez okula gitmeyi seven çok az insan vardır. Örneğin benim okula gitmeyi sevmeme sebeplerimden birisi sabah erken kalkmak zorunda olmamdı. Belki de neredeyse bütün insanların ortak noktalarından birisidi okula gitmeyi sevmemek.

Halbüki eğitimi sadece okula gitmeye indirgememek lazım. Çünkü ben her ne kadar okula gitmeyi sevmesem de, yeni şeyler öğrenmeyi, kitap okumayı, kendimi geliştirmeyi hep çok sevmişimdir. Bu yüzden de sabah erken kalkmak zorunda bırakmayan eğitim imkanlarına hep sıcak bakıyorum. Bunlardan birisi de mobil cihazlarınıza indirebileceğiniz eğitim uygulamaları. Android cihazlarınızda eğitim uygulaması diye aradığınız zaman genelde çocuklara ve gençlere yönelik şeyler çıkıyor. Oysa yetişkinlerin de faydalanabileceği pek çok güzel uygulama mevcut.

Biz de bugün sizler için bu tarz uygulamaları derledik. Eğer siz de kendini eğitmenin hayat boyu devam etmesi gerektiğini düşünüyorsanız, uygulama listemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Babbel

Eğitim uygulamaları listemizdeki ilk uygulamamız bir yabancı dil öğrenme uygulaması. Babbel ile istediğiniz herhangi bir yabancı dili kolaylıkla öğrenmeye başlayabilirsiniz. Duolingo'ya benzediğini söyleyebilirim.

Uygulamayı ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz fakat bütün derslere erişmek için aylık ya da yıllık abone olmanız gerekiyor. Uygulama üzerinden İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca gibi 13 popüler dili öğrenebiliyorsunuz.

Uygulama ile kelime haznenizi geliştirebilir, günlük konuşma dillerini öğrenebilir, telaffuzunuzu geliştirebilir ve eğlenceli ders işleme tarzı ile sıkılmadan yabancı dilleri öğrenebilirsiniz.

Coursera

Listemizdeki ikinci uygulama olan Coursera da açık kaynaklı geliştirilmiş ve ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir eğitim uygulaması. Aklınıza gelebilecek her konuda eğitim alabileceğiniz Coursera aslında bir web sitesi.

Coursera'nın mobil uygulaması aracılığıyla sanat, biyoloji, iş yönetimi, kimya, yapay zeka, bilgisayar, mühendislik, hukuk, matematik, fizik, sosyal bilimler ve bilgi analizi gibi pek çok konuda eğitim alabilirsiniz.

Pek çok farklı eğitim konularıyla ilgili dersleri şık arayüzü üzerinden cihazınıza indirebilir ve böylece internet bağlantınız olmadığında dahi erişebilirsiniz.

Duolingo

Benim de aktif olarak kullandığım Duolingo şu anda mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi yabancı dil öğrenme uygulamalarından bir tanesi diyebilirim. Web servisi ile de senkronize çalışan Duolingo ile nerde olursanız olun eğitiminize devam edebilirsiniz.

Duolingo üzerinden öğrenebileceğiniz diller arasında, İngilizce,İspanyolca, Fransızca, Almanca, Portekizce, İtalyanca, İrlandaca, İsveççe gibi diller bulunuyor. Ayrıca uygulamayı kullanması tamamen ücretsiz.

Uygulama size dilleri eğlenceli alıştırmalar ve quizler yoluyla öğretiyor diyebilirim. Basit kelime ve cümlelerden, karmaşık cümlelere doğru ilerleyen bir şekilde dili öğrenebileceğiniz Duolingo'yu tavsiye ediyorum.

edX

Yine orijinali bir web sitesi olan edX'in de mobil uygulamaları sonunda geliştirildi ve telefonlarımızda geldi. Bir eğitim platformu olan edX'i Android cihazınıza ücretsiz indirip kullanabiliyorsunuz.

EdX,  Harvard ve MIT üniversiteleri tarafından ortak olarak kurulmuş olan kar amacı gütmeyen bir eğitim platformu olarak tanımlanabilir. Uygulama üzerinden, websitesinden başladığınız eğitimlere devam edebiliyorsunuz.

Bilgisayar bilimlerinden psikolojiye, biyolojiden kişisel gelişime pek çok alanda eğitim alabileceğiniz bu uyuglama ile videolu dersleri izleyebilir ve ders planlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Khan Academy – EasyAccess

Khan Academy bildiğiniz gibi günümüzde en popüler eğitim platformlarından bir tanesi. Web sitesi olarak hayatına devam eden Khan Academy'nin resmi bir iOS uygulaması olsa da Android uygulaması ne yazık ki yok.

Fakat Khan Academy'ye Android cihazlarınızda erişebileceğiniz güzel bir uygulama var. Sade arayüzü ve kolay kullanımı ile dikkat çeken Khan Academy EasyAccess'i bu amaçla kullanabilirsiniz.

Bu uygulama üzerinden matematikten sanat tarihine, biyolojiden bilgisayar bilimlerine kadar pek çok alanda videolu eğitimlere, makalelere, egzersizlere erişebiliyorsunuz.

My Open Courses

My Open Courses da yine şu an Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi eğitim uygulamalarından bir tanesi diyebilirim. Uygulamada bulabileceğiniz dersler en iyi akademisyenler tarafından hazırlanıyor.

Mühendislikten iş yönetimine, matematikten fiziğe pek çok farklı alanda eğitimler alabileceğiniz uygulamayı ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz. Uygulama üzerinde 15 farklı konuda 1300'den fazla ders sunuyor.

Ayrıca uygulamanın verdiği ödevler sayesinde sürekli olarak pratik yapabiliyor, böylece gerçekten okula gidiyormuş gibi kendinizi sorumlu hissederek çalışmaya verebiliyorsunuz.

NASA

Tam bir eğitim uygulaması olmasa da kendinizi geliştirmenizi ve yeni şeyler öğrenmenizi sağlayacak şu an Android cihazlarınızda bulabileceğiniz en iyi uygulamalardan bir tanesi NASA'nın resmi uygulaması.

Ücretsiz olarak indirip kullanabileeğiniz NASA'nın resmi uygulaması üzerinden dünya, uzay ve evrenle ilgili çarpıcı videolar ve görseller aracılığıyla yeni bilgiler edinebilirsiniz.

Ayrıca uygulama üzerinden NASA televizyonunda yayınlanan çalışmaları izleyebiliyorsunuz. Uzay araştırmaları ile alakalı her türlü bilgiyi bulabileceğiniz bu uygulamayı herkese tavsiye ediyorum.

Speed Anatomy Quiz

Bir diğer eğitim uygulaması olan Speed Anatomy Quiz basitmiş gibi görünse de 5 milyona yakın indirme sayısıyla dikkat çekiyor. Bu uygulama ile vücudunuzla ilgili bilgileri öğrenme şansına sahip oluyorsunuz.

Uygulama üzerinden 300'e yakın vücut bölgesi ile ilgili bilgi, 28 levelde hız ve doğruluk testleri, pratik yapma modu gibi özelliklere erişebiliyorsunuz.

Vücudunuzu ne kadar tanıyorsunuz? Organlarınızın yerlerini ne kadar biliyorsunuz? Bu gibi soruların cevaplarını öğrenmek, vücudunuzla ilgili bilgilere sahip olmak istiyorsanız bu uygulamayı tavsiye ediyorum.

TED

TED uygulaması, yine bir eğitim ve konferans platformu olan TED web sitesinin resmi uygulaması. Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulama çok kullanışlı diyebilirim. Açar açmaz dilinizi kendisi belirliyor.

Ardından size pek çok konuda farklı konferans ve konuşmayı getiriyor. Uygulama üzerinden müzikten bilime kadar pek çok farklı alanda konuşmaya erişebiliyorsunuz. Bu konuşmalar ise dünyaca ünlü kişiler tarafından veriliyor.

Uygulama ile isterseniz konuşmaları izleyebiliyor isterseniz de podcast gibi yalnızca dinlemeyi tercih edebiliyorsunuz. Kaçırmamanız gereken eğitim uygulamalarından birisi diyebilirim.

Udemy

Son eğitim uygulamamız olan Udemy de yine çok kapsamlı bir eğitim uygulaması diyebilirim. Android cihazlarınıza ücretsiz indirip kullanabileceğiniz bu uygulama üzerinden her konuda eğitim alabiliyorsunuz.

Programlamadan fotoğrafçılığa, pazarlamadan dans derslerine, yemek kurslarından tasarıma kadar her konuda videolu eğitimler alabileceğiniz uygulama ile kendinizi geliştirebiliyorsunuz.

Ayrıca eğer isterseniz uygulamaya başvurarak kendiniz de eğitmen olabiliyor ve istediğiniz konuda ders verebiliyorsunuz.

Benzer İçerikler